Sari la conținut
se-schimba-prima-casa-la-anul

Ministerul Finanţelor vrea să continue şi anul viitor Programul "Prima Casă". Ministrul a început joi consultări pentru a vedea dacă trebuie să aducă modificari, scrie stirileprotv.ro.

La Ministerul Finanţelor au fost chemaţi reprezentanţi ai băncilor, ai clienţilor, dar şi dezvoltatori imobiliari. Una dintre asociaţiile consumatorilor propune ca împrumuturile garantate de stat să aibă o dobândă fixă pentru a-i proteja pe clienţi.

Dobânzile interbancare sunt acum la minime istorice. Daca vor creşte, acelaşi lucru se va întâmpla şi cu ratele la "Prima Casa". În prezent, pentru un împrumut de 200.000 de lei, rata la "Prima Casa" este de 800 de lei. O triplare a roborului ar duce-o la 950 de lei. Iar daca robor ar urca de la 0,7 la 4%, cât era în 2013, rata ar ajunge la 1140 de lei. Cu 40% mai mare decât în prezent. Între timp, guvernul a suplimentat cu 500 de milioane de lei bugetul pentru anul acesta al programului. Prioritate vor avea cei care şi-au depus deja dosarele.

Programul "Prima Casă" a fost lansat în 2009. Până acum, 195.000 de români şi-au luat locuinţe cu credite garantate de stat.

Comentarii

Ultimă oră