Sari la conținut
se-schimba-prefectul-la-brasov

Jocurile politice practicate de noua guvernare ajung şi la Braşov! Este posibil ca fostul PSD-ist Mihai Mohaci să fie schimbat din funcţia de prefect cu un UDMR-ist. Transformările sunt dictate de la Bucureşti, unde se poartă negocieri la sânge între membrii noii puteri formată din PSD, PC, UNPR şi UDMR. Maghiarii au vizat trei prefecturi: Mureş, Harghita şi Braşov, precum şi alte posturi de subprefecţi în ţară.

Compromisurile pe care trebuie să le facă PSD pentru a-i menţine pe UDMR-işti alături, la guvernare, ajung şi la scaunul de prefect ocupat de Mihai Mohaci.
"În ceea ce priveşte prefecţii în discuţiile pe care UDMR le-a purtat până la ora aceasta cu USD, avem în vedere trei posturi de prefecţi: la Harhita, la Mureş şi la Braşov. " a declarat  Kovacs Attila (foto), preşedinte UDMR Braşov.
"A intrat în discuţie şi postul de prefect al judeţului Braşov. Este o solicitare. Din punctul nostru de vedere încercăm să păstrâm lucrurile într-un echilibru. Vom vedea cum evoluează negocierile, şi dacă duc în acea direcţie nu avem decât să acceptăm acea situaţie" a precizat Răzvan Popa, vicepreşedinte PSD Braşov.  
"Am negociat şi alte drepturi care sperăm noi că vor fi obţinute. Cum ar fi folosirea simbolurilor naţionale, drepturi care vizează învăţămîntul universitar, anumite drepturi ale minorităţilor" a adăugat  Kovacs Attila, preşedinte UDMR Braşov.
Până acum UDMR a obţinut în guvernul Ponta 3, două ministere şi un post de vicepremier, dar şi 14 funcţii de secretari de stat şi şefi de agenţii cu rang de secretar de stat. Preşedintele UDMR Braşov, Kovacs Attila, precizează că, nu vor cere schimbarea conducerilor instituţiilor deconcentrate, dar nici la nivelul executivului Consiliului Judeţean.

Comentarii

Ultimă oră