Sari la conținut

Se reia in Brasov campania de sterilizare a câinilor!

se-reia-in-brasov-campania-de-sterilizare-a-cainilor

La jumătatea lunii viitoare începe a doua etapă  a campaniei de sterilizare a câinilor, derulată de Primăria Braşov, prin Serviciul pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân (SGCS), împreună cu Asociaţia de protecţie a animalelor „Milioane de Prieteni”.

Perioada de desfăşurare a acestei etape este între 15-30 iulie, însă braşovenii care doresc să programeze intervenţia chirurgicală o pot face deja, sunând la numerele de telefon 0268/547.815 (SGCS) sau 0268/471.202 (Asociaţia „Milioane de Prieteni”).

Campania de sterilizare a câinilor a demarat în primăvara acestui an, prima etapă fiind între 25 aprilie şi 15 mai. Potrivit executivului Primăriei, numai prin intermediul SGCS s-au efectuat anul acesta 276 de sterilizări. Scopul campaniei de sterilizare este reducerea potenţialului de câini vagabonzi, astfel încât eutanasierea câinilor de pe domeniul public care sunt capturaţi de SGCS să nu mai fie necesară  Sterilizările au fost efectuate în general gratuit sau, în cazul cânilor care au proprietari cu mijloace materiale mai bune, contra unei taxe modice care să acopere strict costul materialelor necesare intervenţiei chirurgicale.

Campania de sterilizare vizează nu doar câinii deţinuţi de persoane fizice, ci şi pe cei deţinuţi de persoane juridice, în special în zonele platformelor industriale.

Ultima etapă a campaniei este programată să se desfăşoare între 1 şi 15 octombrie.

Comentarii

Ultimă oră