Sari la conținut
se-propun-sporuri-de-pana-la-100

Personalul din unităţile de asistenţă medicală, SMURD, servicii sociale, militarii, poliştii, funcţionarii publici cu statut special din penitenciare, dar şi civilii care lucrează în condiţii de pericol ar putea primi sporuri de până la 100% din salariul de bază, potrivit unui proiect depus la Senat.

Potrivit iniţiativei legislative se urmăreşte modificarea Legii cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, în sensul majorării salariilor personalului care lucrează în condiţii periculoase, fiind vizate atât categorii de bugetarii din Sănătate, cât şi militari, poliţişti şi personalul angajat în penitenciare. Astfel, personalul din Sănătate care lucrează în condiţii deosebit de periculoase ar putea primi un spor în cuantum de până la 45-85% din salariul de bază.

Cuantumul sporului din salariul de bază ar putea ajunge până la 60-100% în cazul personalului din serviciile de ambulanţă şi structurile de primiri urgenţe UPU-SMURD, UPU şi CPU. Nivelul sporului acordat ar urma să fie stabilit de conducerea fiecărei unităţi sanitare cu personalitate juridică de comun acord cu sindicatele reprezentative semnatare ale contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în bugetul de venituri şi cheltuieli.

Comentarii

Ultimă oră