Sari la conținut

Se deschide oficial expoziția „Școala de altădată”, la Muzeul Casa Mureșenilor

se-deschide-oficial-expozitia-scoala-de-altadata-la-muzeul-casa-muresenilor

Se deschide oficial expoziția „Școala de altădată”, la Muzeul Casa Mureșenilor, cu sediul în Piața Sfatului nr. 25.

„Școala de altădată” este o expoziție realizată în colaborare cu Asociația Muzeul Jucăriilor, în care au fost reunite aproape toate obiectele legate de școala românească.


Exponatele prezentate în această expoziție încearcă să creioneze o istorie vizuală a școlii românești din ultima sută de ani. În această expoziție veți regăsi 1492 de accesorii școlare fabricate în perioada interbelică și în perioada comunistă: manuale școlare, globuri pământești, uniforme școlare, bănci de școală, ascuțitori, creioane, caiete școlare, gume de șters, stilouri, tocuri, pixuri, călimări cu cerneală, acuarele, penare, numărători, tăblițe, ardezie de scris, cretă, matricole, ghiozdane, fotografii de epocă originale cu școala de altădată, diplome, insigne și alte documente de pionieri și străjeri, carnete de elev, planșe școlare, oracole, reviste, jurnale și cărți cu tematică școlară și multe altele.


Expoziția va putea fi vizitată între 31 mai și 25 august 2021, de luni până vineri, între orele 9-17 și sâmbătă între orele 10-17, la sediul din Piața Sfatului nr. 25, Brașov.

Comentarii

Ultimă oră