Sari la conținut

Guvernul României a alocat  judeţului Braşov fonduri în valoare de 700.000 de lei pentru refacerea  infrastructurii deteriorate în urma inundaţiilor din această vară.  Sumele au fost alocate din fondul de rezervă bugetară.

Comuna Bran are alocate fonduri  de 50.000 de lei pentru refacerea a patru podeţe şi 50.000 de lei  pentru reabilitarea a 4,8 km pe DC 51 şi DC 52. Comuna Hărman primeşte  70.000 de lei pentru refacerea unor podeţe şi străzi din satul Podu  Olt, iar pentru Homorod a fost prevăzută  aceeaşi sumă pentru refacerea  a trei podeţe. În satul Moeciu de Jos vor ajunge 110.000 de lei pentru  7 km de drum interior şi uliţe, refacerea unei porţiuni de drum comunal  şi refacerea a alte patru podeţe din comună. La Sâmbăta de Sus  vor fi alocaţi 120.000 de lei pentru refacerea sistemului de alimentare  cu apă, refacerea unor străzi şi reamenajarea unei albii de râu  şi a instalaţiei de gaz, precum şi pentru consolidarea malurilor,  refacerea captării apei şi reabilitarea unor podeţe tubulare. În  satele Ungra şi Dăişoara din comuna Ungra vor merge 80.000 de lei  pentru refacerea a 2 km de drum comunal pe traseul Ungra-Hoghiz. Cea  mai mare sumă din fondurile guvernamentale direcţionate în judeţul  Braşov va fi primită de edilii din Şinca, respectiv 150.000 de lei,  pentru refacerea a 4 km de drum forestier şi comunal şi a 4 km de  reţea de alimentare cu apă.

*Limbaj agramat

În motivarea solicitării  formulate de Prefectura Braşov, se arată că "a doua jumătate  a lunii iunie, luna iulie şi luna august 2010 s-au caracterizat printr-o  puternică instabilitate atmosferică manifestată pe arii extinse,  înregistrându-se precipitaţii care au generat creşteri de debite  pe cursurile de apă din judeţul Braşov şi puternice scurgeri pe  versanţi. Ca urmare a acestor fenomene, s-au produs viituri pe câteva  cursuri de apă din bazinul Oltului Superior, în special în zona Podul  Olt-Hoghiz–Făgăraş. În zona forestieră şi pe versanţii lipsiţi  de vegetaţie din intravilanul unor localităţi s-au produs alunecări  de teren cu antrenare de aluviuni. Datorită (sic! – adică “graţie,  mulţumită”??? – n-red.) exploatărilor lemnoase din zona Sâmbăta  de Sus–Lisa s-au produs degradări ale construcţiilor hidrotehnice  cu rol de apărare împotriva inundaţiilor!".

Comentarii

Ultimă oră