Sari la conținut

Se dă startul Jocurilor Paralimpice de Vară de la Rio de Janeiro.

se-da-startul-jocurilor-paralimpice-de-vara-de-la-rio-de-janeiro-

Astăzi incepe cea de-a 15-a ediție a Jocurilor Paralimpice. Ele vor avea loc în perioada 7 – 18 septembrie 2016.

O echipă numeroasă va reprezenta România în lupta pentru medalii.

Jocurile Paralimpice reprezintă, cea mai importantă competiție multisportivă pentru sportivii cu handicap. Jocurile Paralimpice de Vară 2016 vor fi primele organizate în America latină. Se vor desfășura în perioada 7–18 septembrie 2016 la Rio de Janeiro în Brazilia. Aşa că America Latină va tresălta din nou, chiar şi după încheierea Jocurilor Olimpice de vară.

Partcipă 4.350 de sportivi din 176 de ţări. Se vor întrece pentru 528 de medalii de aur, oferite pentru 23 de sporturi paralimpice, pe 20 de arene.

România va participa cu un număr record de sportivi, 12, la Jocurile Paralimpice de Vară de la Rio de Janeiro, ediția 2016.

Portdrapelul echipei României este ciclistul Eduard Novak, primul campion paralimpic din istoria României.

Cei 12 sportivi români vor evolua la șase sporturi, fiind însoțiți de șase antrenori: la atletism vor concura Florentina Hrișcu (disc) și Florin Cojoc (săritura în înălțime), antrenor Adrian Tamaș; Mihaela Lulea și Iulian Șerban la canoe, antrenor Gheorghe Toth; Eduard Novak și Attila Olah la ciclism, antrenor Cristiano Valoppi; Alexandru Bologa la judo (nevăzător), antrenor Tamas Gergely; Naomi Ciorap, Samuel Ciorap, Octavian Ilina la înot, antrenor Daniel Nistoroiu; Dacian Makszin și Bobi Simion la tenis de masă, antrenor Anca Cherecheș.

Sportul reprezintă un adevărat mod de viață, însă, pentru persoanele cu dizabilități, este o adevărată platformă pentru dobândirea deprinderilor de viață, oferindu-le atleţilor de elită motivație, stimă de sine, siguranță, recunoaștere socială, precum și încredere în deprinderile și abilitățile proprii.

Sportul este mijlocul ideal de integrare în societate. Este un lucru demn de lauda sa fii campion chiar dacă suferi de anumite dizabilităţi. Poate e şi mai greu şi anevoios drumul parcus de aceşti oameni puternici pentru a ajunge acolo sus, unde îşi doresc cel mai mult.

Comitetul Paralimpic Internațional (IPC) a confirmat că Jocurile Paralimpice de la Rio vor fi transmise, la televiziune, radio și online, de un număr record de țări, 154. În urmă cu patru ani, la Londra, Jocurile Paralimpice au fost transmise în 115 țări.

Numărul biletelor vândute pentru Jocuri a depășit 1,5 milioane, iar organizatorii speră să mai vândă și restul de un milion de bilete disponibile.

Ceremonia de deschidere este programată pt miercuri, de la ora locală 18,15  (la noi va fi de fapt noaptea de miercuri spre joi, la 00,15, ora României) și va combina tradiția sportivă cu cele mai bune expresii culturale ale orașului Rio și ale Braziliei, subliniind forța acestei țări și a poporului său, care este obișnuit cu provocările și să își demonstreze creativitatea.

Comentarii

Ultimă oră