Sari la conținut

Se caută pentru angajare asistenţi maternali profesionişti

se-cauta-pentru-angajare-asistenti-maternali-profesionisti

DGASPC Braşov caută să angajeze asistenţi maternali profesionişti!

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov selectează persoane dornice de a profesa ca asistenţi maternali profesionişti.


  Însă, pentru asta, este nevoie ca persoana doritoare să îndeplinească mai multe condiţii, precum să nu aibă copiii în îngrijire mai mici de 3 ani, să aibă un spaţiu suficient pentru copilul luat în plasament, să fie sănătoasă şi să aibă venituri pentru a asigura un trai decent familiei.


   Pe lista condiţiilor minime impuse mai figurează şi criterii precum: „să aibă o experienţă anterioară cu proprii copii sau experienţă în ocrotirea altor copii, bătrâni, bolnavi, persoane cu nevoi speciale (încadrate în grad de handicap); să deţină cunoştinţe teoretice şi practice de bază despre îngrijirea, educarea şi socializarea copiilor”.


  De asemenea, solicitantul nu trebuie să fi fost condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni, să nu fie decăzut din drepturi, să nu sufere de boli cronice transmisibile etc.


   „Pentru a putea ocupa un post ca asistent maternal profesionist o persoană trebuie: să parcurgă împreună cu întreaga familie etapa de evaluare psiho-socială, în vederea atestării ca asistent maternal profesionist; să participe la un curs de formare profesională, organizat gratuit, în cadrul DGASPC şi să obţină atestatul de asistent maternal profesionist”, a precizat Julieta Aurelia Gîrbacea, director general DGASPC Braşov.


   Selecţia are loc în cadrul proiectului „TEAM-UP Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor - Cod SMIS 127 169”, beneficiar Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţie, la care DGASPC Braşov este partener, alături de Direcţiile Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la nivelul celorlalte 40 de judeţe şi cele 6 sectoare ale municipiului Bucureşti.


  Informaţii suplimentare referitoare la derularea procesului de selecţie se pot obţine la sediul DGASPC Braşov, str. Iuliu Maniu nr. 6, la Serviciul Management de Caz Alternative Familiale, la numărul de telefon 0729.499317 sau prin email: smc3@dgaspcbv.ro.

Comentarii

Ultimă oră