Sari la conținut

Se caută operatorul care se va ocupa de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

se-cauta-operatorul-care-se-va-ocupa-de-ridicarea-masinilor-parcate-neregulamentar

Primăria Braşov a scos la licitaţie contractul pentru ridicarea maşinilor lăsate aiurea în următorii cinci ani. Pe lângă tarif, s-a introdus un nou criteriu de departajare a firmelor: timpul de intervenţie, care nu poate depăşi o jumătate de oră.

Primăria Braşov a postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul pentru „Delegarea gestiunii prin concesionarea activităţilor de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe raza teritorială a municipiului”.

Contractul, va avea o valabilitate de 5 ani, iar firmele interesate să asigure acest serviciu pot depune ofertele până la data de 2 martie 2018.

Viceprimarul Braşovului Barabas Laszlo a declarat că speră să finalizeze cât mai repede această procedură, iar activitatea să înceapă în cel mai scurt timp.

„Nu vrem să ne mai confruntăm cu situaţii în care unii confundă intersecţiile sau trecerile de pietoni cu parcările. Odată cu semnarea contractului, cei care vor parca în alte locuri decât cele special amenajate vor trebui să scoată din buzunar minim 500 de lei. În acest fel, sper ca, în foarte scurt timp, şoferii să respecte aceste reguli, dar în primul rând să îi respecte pe ceilalţi şoferi şi pe pietoni”, a explicat Barabas Laszlo.

În evaluarea dosarelor depuse de potenţialii ofertanţi preţul ofertei are o pondere de 80%, iar timpul de intervenţie de 20%.

În ceea ce priveşte preţul ofertei, reprezentantul Primăriei a precizat că s-a ales ca şi criteriu de evaluare redevenţa, deoarece cu cât aceasta este mai mare, cu atât veniturile realizate de municipalitate sunt mai ridicate. De altfel, potrivit studiului de fundamentare prin care s-a stabilit modalitatea de atribuire a acestui serviciu, redevenţa minimă va fi de minim 10% din încasări, dar nu mai puţin de 270.000 de lei pe an.

Totodată, viceprimarul a specificat că prin caietul de sarcini a fost stabilit un timp de intervenţie de maxim 30 de minute, iar punctajul creşte în funcţie de reducerea acestui termen: „S-a ales punctarea timpului, deoarece cu cât timpul de intervenţie este mai mic, cu atât se reduce disconfortul pricinuit de parcarea neregulamentară a autovehiculului ce urmează a fi ridicat”.

Pentru fiecare maşină ridicată, operatorul stabilit în urma acestei licitaţii va încasa de la proprietari contravaloarea ridicării, transportului şi depozitării şi eliberării vehiculelor parcate neregulamentar, tarifele fiind stabilite prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 479 din 2017.

Astfel, tariful de ridicare pentru vehiculele/remorcile/rulotele cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone, este de 300 de lei, iar pentru cele care depăşesc această greutate proprietarii trebuie să plătească 370 de lei.

Tariful de transport pentru vehiculele/remorcile/rulotele cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone este de 150 de lei, iar pentru cele care depăşesc limita de 3,5 tone proprietarul plăteşte 200 de lei.

Tariful zilnic de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă este de 50 de lei. Suma este calculată pe intervale de 24 de ore începând de la data şi ora depozitării, nefracţionat.

Comentarii

Ultimă oră