Sari la conținut

Scriitorii Mircea Cărtărescu și Ioana Nicolaie au donat cărţi Spitalului de Copii

scriitorii-mircea-cartarescu-si-ioana-nicolaie-au-donat-carti-spitalului-de-copii-brasov

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov i-a avut ca oaspeţi de onoare, pe 31 iulie 2019 pe scriitorii Ioana Nicolaie (reprezentantă a Fundaţiei Melior) şi Mircea Cărtărescu.


   „Domniile lor nu au venit doar cu simpatie, bunăvoinţă şi interes faţă de noi, ci şi cu 420 de cărţi, donaţie pentru spital, în valoare de 3500 de euro. Cărţile, toate noi, extrem de atractive, interesante , adresate diferitelor categorii de vârstă, vor constitui un prilej de bucurie, o alinare dar şi o descoperire pentru micuţii noştri pacienţi. Toate cărţile au fost distribuite pe fiecare din secţiile spitalului, pe rafturile special amenajate”, a explicat conducerea unităţii medicale.


  Evenimentul a avut loc în cadrul campaniei educaţionale „Creşte şi citeşte”, campanie ce a debutat la 1 iunie 2019 prin inspiraţia şi implicarea medicului Luciana Petrescu.


   În cadrul acestei campanii, pe lângă alte donaţii de carte primite pentru copiii din spital, până la închiderea anului şcolar, medici pediatri din Spitalul pentru Copii au purtat discuţii cu elevii din şcoli despre importanţa lecturii şi dezavantajele folosirii excesive a dispozitivelor electronice.

Comentarii

Ultimă oră