Sari la conținut

Screening gratuit pentru cancerul de prostată la Spitalul Sf. Constantin

screening-gratuit-pentru-cancerul-de-prostata-la-spitalul-sf-constantin

Spitalul Sf. Constantin Brasov va derula, cu sprijinul Fundatiei Clinica Sf. Constantin, un nou program de screening gratuit pentru depistarea cancerului de prostata, incepand cu 1 martie 2013.

Programul, care va include 500 de pacienti, se va intinde pe mai multe luni si se adreseaza persoanelor de sex masculin, cu varsta peste 45 de ani sau cu antecedente de cancer de prostata in familie. Etapele screeningului gratuit presupun in prima faza recoltarea unei analize de sange, antigenul PSA, ce poate fi efectuata gratuit pe baza de programare, fiind disponibile 5 locuri zilnic. Dupa efectuarea analizei de sange, pacientii vor fi programati pentru consult urologic si ecografie, efectuate tot gratuit.

In vederea inscrierii in programul de screening gratuit, persoanele interesate se pot programa incepand cu data de 1 martie 2013, la numerele de telefon: 0751.518.782; 0733.008.008, 0268.300.300 sau la Receptia Spitalului Sf. Constantin.


Cancerul de prostata, depistat precoce, poate fi tratat cu succes

Cancerul de prostată reprezintă 32% din toate cazurile de cancer şi determină 13% din toate decesele prin cancer. În România incidenţa estimată pentru anul 2000 a fost de 28,08 la 100.000 de locuitori iar mortalitatea de 12,93 la 100.000 de locuitori. Conform studiilor din Romania, 95% dintre pacieţi sunt într-o fază avansată în momentul diagnosticului.

Este foarte important de stiut ca acest tip de afectiune poate fi tratata cu succes numai daca este depistata la timp. Fundatia Clinica Sf. Constantin doreste ca prin intermediul acestei campanii, in urma constientizarii publicului-tinta, sa poata contribui la reducerea numărului de cazuri de cancer prostatic avansat. Acesta este extrem de invalidant pentru pacienţi şi familie şi foarte costisitor pentru sistemul asigurărilor de sănătate; reducerea mortalităţii specifice, mai ales pentru bărbaţii tineri activi social şi economic. Spitalul Sf. Constantin se va putea implica in tratamentul chirurgical sau onco-chirurgical a pacientilor depistati cu boli urologice.

„Prin intermediul acestei campanii, dorim sa lansam masuri de constientizare in randul populatiei de sex masculin privind riscurile nedepistarii la timp a cancerului de prostata si propunem un studiu pilot de analiza a incidentei acestei afectiuni in randul populatiei de sex masculin cu varsta cuprinsa intre 45 si 65 de ani, cu atentie sporita pentru persoanele cu antecedente de cancer de prostata in familie. Ne dorim ca in urma acestei campanii sa transmitem un semnal de alarma tuturor barbatilor care se afla in grupa de risc si care trebuie sa constientizeze faptul ca o consultatie la medic le poate salva viata”  a declarat Dr. Bogdan Angheloiu, managerul general al Spitalului Sf. Constantin.

Comentarii

Ultimă oră