Sari la conținut

Școlile vor fi închise până în 22 martie cu posibilitatea de prelungire

scolile-vor-fi-inchise-pana-in-22-martie-cu-posibilitatea-de-prelungire

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis, luni, închiderea tuturor școlilor din România începând de miercuri, 11 martie 2020, până în 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire a măsurii în funcție de evoluția evenimentelor. Ludovic Orban a transmis că este o măsură cu caracter preventiv.


   „Am luat decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitar, atât public, cât și privat, pe o perioadă determinată cu posibilitate de prelungire. Este vorba despre perioada 11 -22 martie 2020, inclusiv”, a explicat premierul interimar Ludovic Orban.

Ministrul interimar al Educației, Monica Anisie, a explicat că școlile vor fi închise de miercuri și nu de mâine pentru a lăsa părinților timp să caute soluții pentru a găsi pe cineva să stea cu copiii.

De asemenea, vor fi sistate stagiile în spitale pentru cursanții școlilor postliceale.

Premierul a mai spus că firmelor și instituțiilor li se va solicita să permită angajaților să lucreze de acasă, în măsura în care acest lucru este posibil.

„După ce s-a vorbit despre închiderea Lombardiei, românii și-au făcut bagajele și vor să revină în România, astfel că luăm măsuri să împiedicăm o mișcare publică a unor oameni peste care planează suspiciunea de coronavirus.

Am luat măsuri de întărire a controalelor la granițe. Vor fi controale mai stricte pe rutier și feroviar, după ce am suspendat zborurile”, a subliniat Ludovic Orban.

 La rândul său, ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele efectuate de operatorii de transport în perioada 10 martie – 31 martie 2020, înspre și dinspre Italia.

„Operatorii de transport rutier care tranzitează Italia au obligația de a comunica românilor din Italia faptul că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României.

Operatorii feroviari vor avea obligația să afișeze mesaje prin care românii din Italia vor fi informați că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României. Se aprobă sistarea programelor de studii privind schimbul de experiență până în 31 martie 2020. Se aprobă suspendarea stagiilor de practică din spitale. Furnizorii publici și privați de transport de persoane sunt obligați să dezinfecteze mașinile. Toate instituțiile publice și private au obligația de a asigura la toalete prosoape, săpun și dezinfectant”.

Comentarii

Ultimă oră