Sari la conținut

Atenţie, copii! La Braşov se deschide o şcoală exact pe placul vostru, şcoală în care nimeni nu te va  obliga să faci teme iar în orarul zilnic sunt prevăzute  doar ore de joacă, sport şi excursii. Asta nu înseamna că nu vei învăţa acolo o sumedenie de lucruri utile şi interesante.


Cum va fi la Şcoala de Vară?   Şcoală de Vară işi va  deschide porţile, la 1 iulie. Şi, pentru că sigur foarte mulţi veţi dori să fiţi acolo trebuie să ştiţi că organizatorii au avut grijă de asta iar Şcoala de Vară  va fi găzduită de trei unitaţi de învăţământ: Liceul “Andrei Mureşianu”, Şcoala Generală nr 5 sau Şcoala Generală nr. 6. Oricare dintre voi, care are vârsta de până la 12 ani şi va dori să fie primit la Şcoală de Joacă se poate înscrie imediat. “Am pregătit pentru copii experimente şi ateliere de meşteşugărit. Vor putea face singuri podoabe, decoraţiuni, jucării, chiar şi prăjituri. Vor învăţa de la profesionişti cum să acorde primul ajutor, cum să facă o fotografie reuşită, cum se realizează un reportaj de televiziune şi cum îi prind criminaliştii pe hoţi, după amprente”, ne-a  dezvăluit profesorul  Nicolae Cioc, directorul Liceului “Andrei Mureşianu”. Şi asta nu e tot! Excursiile vor însemna mai mult decât mişcare în aer liber. Copiii vor culege plante medicinale, vor folosi hartă şi busolă, vor studia roci şi vor afla care sunt semnele de schimbare a vremii.


Taine pe care nu le veţi afla altfel. Elevii Şcolii de vară vor merge şi la serviciu... adică la locul de muncă al oamenilor mari. Îi vor vedea pe pompieri la ei în unitate, pe actori în culise, pe tipografi la rotativa, pe medici la laboratorul de analize. Profesorii Şcolii de Vară vor organiza şi concursuri de şah, meciuri de baschet, handbal şi fotbal, plimbări cu rolele sau cu bicicleta.  “Vreau să le arăt copiilor cum mă jucam eu când eram mică. Ne întreceam la sărit elasticul, săream capra, făceam pe hoţii şi vardiştii. Copiii de azi nu mai ştiu aceste jocuri”, ne-a spus şi profesoară  Daciana Dracea, profesor de sport la Şcoală Generală Nr. 6.  Ideea Şcolii de Vară aparţine Asociaţiei pentru Performanţă şi Inovare în Educaţie (APIE) care şi-a ales că parteneri cele mai bune şcoli din oraş. Programul complet şi formularul de înscriere se află pe site-ul www.apie.ro. (M.P.)

Comentarii

Ultimă oră