Sari la conținut

Schimburi de experienţă pentru 40 de liceeni de la Turism

schimburi-de-experienta-pentru-40-de-liceeni-de-la-turism

Pe 14, respectiv 21 noiembrie vor avea loc ultimele două schimburi de experienţă din cadrul proiectului “Consiliere, in/formare şi orientare în carieră – soluţii integrate de tranziţie de la şcoală la viaţa activă pentru elevii din liceele braşovene”. Aceste schimburi de experienţă se vor desfăşura la Sibiu, la un hotel de patru stele, iar rolul acestora este de a facilita integrarea acestor elevi în industrie.

In total, în proiect sunt prevăzute 4 schimburi de experienţă. Astfel, la fiecare schimb de experienţă vor participa zece elevi dintre cei ce sunt în rândul beneficiarilor proiectului. Aceştia vor lua parte la prezentările hotelului şi vor avea şansa de a învăţa din experienţa hotelierilor aspecte legate de operaţional şi de organizare, necesare unei bune desfăşurări a activităţii. De asemenea, li se vor prezenta camerele, restaurantele şi li se vor explica fluxurile operaţionale şi cum se desfăşoară o zi oarecare în activitatea unui hotel.

Începând cu data de 26 aprilie 2014, Asociaţia American European Education din Braşov, în parteneriat cu AHA Hotel School, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov şi Liceul Economic implementează timp de 18 luni proiectul cu titlul „Consiliere, in/formare si orientare în carieră – soluţii integrate de tranziţie de la scoală la viaţa activă pentru elevii din liceele braşovene”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul  îşi propune furnizarea de know-how şi implementarea unui model inovator în vederea dezvoltării cunoştinţelor şi abilităţilor practice pentru 390 de elevi din liceele cu profil turism servicii şi alimentaţie publică din judeţul Braşov, pentru a sprijini tranziţia viitoare a acestora de la şcoală la viaţa activă.

Comentarii

Ultimă oră