Sari la conținut
schimbari-in-obtinerea-permisului-de-conducere-

Ministerul Afacerilor Interne a operat mai multe modificări care vizează procedura de obţinere a permisului de conducere.

În primul rând, programarea candidaţilor pentru examene se poate efectua, de acum, de către şcolile de conducători auto, prin utilizarea unei aplicaţii informatice puse la dispoziţie gratuit de către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor pe bază de protocol.

O altă schimbare vizează susţinerea probei teoretice, pe care candidaţii o vor susţine în ziua înregistrării dosarului de examinare în aplicaţia informatică, bonul de ordine pierzându-și altfel valabilitatea.

În plus, s-au făcut modificări și în grila de examinare pentru câteva categorii. La categoria B+E, ansamblu format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă nu depăşeşte 750 kg, şi categoriile C1E, CE, D1E, DE apar modificări în grila de examinare teoretică care includ noţiuni despre cum trebuie asigurat confortul călătorilor sau cum se folosesc corect farurile.


Modificările au apărut deja și în Monitorul Oficial.

Comentarii

Ultimă oră