Sari la conținut
sau-batut-singuri

FC Brașov a pierdut jocul disputat pe teren propriu în compania formației CS Universitatea Craiova cu scorul de 2-3 (0-2)

Runda cu numărul 12 a primei ligi de fotbal a programat pe stadionul Tineretului confruntarea dintre două echipe în formă ale campionatului, FC Brașov și Universitatea Craiova. Ambele combatante veneau după câte cinci jocuri în care nu cunoscuseră gustul amar al înfrângerii și își doreau să prelungească această serie cât mai mult. Din păcate trupa condusă de Adi Szabo a făcut o primă repriză execrabilă și acest lucru i-a costat pe stegari.

Cea mai slabă repriză. FC Brașov a început meciul cu Universitatea Craiova extrem de prost.După 20 de minute în care nu s-a jucat nimic a apărut prima oportunitate de gol. Vâtejelu a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă poarta apărată de Florin Iacob. În minutul 27 tribunele s-au mai animat când un suporter al Universității Craiova a pătruns pe teren și a fost cu greu prins de forțele de ordine. Unul din fanii prezenți la meci l-a acuzat pe suporterul oltean că a disturbat liniștea de pe teren. Treziți parcă de acest incident jucătorii Universității Craiova au reușit să deschidă scorul în minutul 32 la primul șut pe spațiul porții brașovene. Vâtejelu a făcut o cursă în banda stângă și l-a învins pe Iacob cu un șut de la 25 de metri. Galben-negrii nu s-au trezit nici după acest gol și în ultimul minut al primei reprize, iordanianul Taher Bawab a scăpat singur cu Iacob și l-a învins pe goalkeeperul brașovean cu o „scăriță”. Astfel s-a intrat la odihnă cu oltenii în avantaj de două goluri, iar stegarii au încheiat primele 45 de minute fără să trimită nici măcar un șut pe spațiul porții apărate de Cristian Bălgrădean.

A schimbat inspirat. La pauza jocului tehnicianul Adrian Szabo i-a scos din teren pe Cătălin Țâră și Ștefan Grigorie și i-a introdus pe Rareș Enceanu și Ciocâlteu, iar fața stegarilor s-a schimbat. Mai întâi mingea trimisă de Constantinescu cu capul a lovit bara porții apărate de Bălgrădean, pentru ca două minute mai târziu același Constantinescu să trimită peste poartă de la 11 metri. În minutul 69, Constantinescu a deviat pentru Liviu Ganea care a fost faultat în careu de Bălgrădean, iar arbitrul Paul Unimatan a acordat lovitură de la 11 metri pentru stegari. Constantinescu a înscris de la punctul cu var și brașovenii erau din nou în joc. În minutul 79, Bălgrădean s-a încurcat cu fundașul Acka, Liviu Ganea a fost atent și a profitat marcând cu un șut de la 18 metri. Era 2-2 și tot stadionul spera într-o victorie a galben-negrilor. Din păcate pentru brașoveni, Brandan a prins un trasor de la 30 de metri, Iacob a respina prost mingea și Rocha a înscris simplu în poarta goală în minutul 83. Galben-negrii puteau egala în prelungirile partidei dar Unimatan nu a vrut să vadă un henț clar în careu comis de Brandan. S-a terminat 3-2 pentru Universitatea Craiova care astfel ajung la 16 puncte și egalează Brașovul în clasamentul Ligii I.

„Ne-am pedepsit singuri”. La finalul jocului, tehnicianul brașovean Adrian Szabo, era extrem de dezamăgit de modul în care au evoluat elevii săi în prima repriză.„Nu ne-a pedepsit Craiova, ne-am pedepsit singuri prin evoluția pe care am avut-o în prima repriză. Nu îmi reproșez alcătuirea echipei, dar nu am reușit să facem ce ne-am propus în primele 45 de minute, nu știu de ce am fost atât de neîncrezători. Repriza a doua a fost una bună. Deși eram conduși la două goluri, am sperat că putem întoarce rezultatul și am reușit să egalăm. Am căutat să înscriem și golul al treilea și am rămas descoperiți în apărare, iar Craiova a marcat golul victoriei. Nu vreau să vorbesc despre faza la care trebuia să primim penalty, dacă nu s-a dat, nu a fost. Nu ar fi trebuit să încasăm al treilea gol. A fost un joc în care Florin Iacob nu a avut acea siguranță cu care ne-a obișnuit. Să nu uităm însă că a avut multe meciuri în care și-a făcut treaba”, a declarat la finalul jocului tehnicianul brașovean Adrian Szabo.

FC Brașov – CS Universitatea Craiova 2-3 (0-2)

Au marcat: Constantinescu ‘70(penalti), Ganea ‘79/ Vâtejelu ‘32, Bawab ‘45, Rocha ‘83

FC Braşov: Iacob - Străuţ, Leko, Diogo Santos,  Serginho - Constantinescu, Madeira (L.Ganea '66), Munteanu, Aganovici, Grigorie (Ciocâlteu '46) - Ţâră (Enceanu '46)

Antrenor: Adrian Szabo

CS Universitatea: Bălgrădean - Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu - Tîrnăcop (Velcovici '78), Brandan, Madson (Pleşan '71), Bancu, Nuno Rocha (Ferfelea '88) - Bawab.

Antrenori: Sorin Cârţu și Emil Săndoi

Cartonaşe galbene: Diogo Santos, Ţâră, Leko / Madson, Bălgrădean, Rocha

Arbitru: Paul Unimătan (Zalău)

Asistenți: Florin Păunescu (Rm. Vâlcea), Imre Bucsi (Sf. Gheorghe)

Rezervă:  Cristina Dorcioman (Câmpulung Muscel)

Observatori: Patriţiu Abrudan (Cluj-Napoca), Constantin Stătescu (București)

Comentarii

Ultimă oră