Sari la conținut

Şase obiceiuri greşite care te fac să îmbătrâneşti mai repede

sase-obiceiuri-gresite-care-te-fac-sa-imbatranesti-mai-repede

Iată câteva obiceiuri greşite din rutina de zi cu zi, care te îmbătrânesc:

1. Prea multe sarcini - omul modern a devenit din ce în ce mai ocupat, iar mulţi tind să-şi impună prea multe responsabilităţi. Deşi de multe ori este nevoie de sacrificiu, specialiştii avertizează că prea multe activităţi şi sarcini pun o presiune enormă asupra psihicului. Stresul declanşează eliberarea de radicali liberi, molecule care duc la distrugerea celulelor, grăbind procesul de îmbătrânire.

2. Dulciuri în exces - zahărul conţinut de dulciuri se leagă de proteină în mijlocul celulelor, accelerând procesul de îmbătrânire. Astfel, apar efecte precum pierderea strălucirii tenului, pungi sub ochi şi umflarea feţei.

3. Prea puţine ore de somn - dacă în mod frecvent dormi mai puţin de şapte ore de noapte, acest lucru duce la apariţia cearcănelor, dar şi la scăderea puterii de concentrare. De asemenea, acest obicei favorizează îngrăşarea.

4. Te uiţi prea mult la televizor - potrivit unui studiu efectual în Australia, la fiecare oră petrecută în faţa televizorului, speranţa de viaţă scade cu 22 de minute. Lenevitul pe canapea sau în pat, cu ochii aţintiţi spre micul ecran, trebuie înlocuit cu plimbări în aer liber sau frecventarea unei săli de sport.

5. Sedentarismul - dacă ai un serviciu care te obligă să stai pe scaun aproape toată ziua, prezinţi o vulnerabilitate mai mare în faţa obezităţii, a bolilor de inimă sau a afecţiunilor de rinichi. Este esenţial să faci cel puţin 150 de minute  de sport pe săptămână!

6. Protecţie solară doar în vacanţă - cremele cu protecţie contra factorilor UV nu trebuie aplicate numai când mergi la plajă- Ele ar trebui folosite de fiecare dată când petreci mai mult timp afară, pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii.

Sursa realitatea.net

Comentarii

Ultimă oră