Sari la conținut
sarbatoarea-stelista

Formaţia Steaua Bucureşti a încheiat sezonul 2012/2013 al Ligii I, în care şi-a asigurat titlul de campioană, cu o victorie, scor 4-0 (2-0), în meciul cu FC Braşov. Golurile au fost marcate de Raul Rusescu '2, Lukasz Szukala '7, Stefan Nikolici '56 şi Adi Popa '88. După primul gol steliştii s-au bucurat imitând un vals. După golul doi Szukala a luat o minge, jucătorii de câmp au fost aşezaţi ca nişte popice, iar fundaşul polonez a imitat o lovitură de bowling, fotbaliştii căzând. În minutul 24 al meciului, jucătorul cu numărul 24, Raul Rusescu, a fost schimbat de către antrenorul Laurenţiu Reghecampf, în meciul care a consfinţit câştigarea titlului cu numărul 24. Fanii stelişti au realizat o coregrafie specială la ultimul meci al campioanei României din acest sezon, cu FC Braşov, pe Arena Naţională, în timp ce jucătorii antrenaţi de Laurenţiu Reghecampf au intrat pe teren cu tricouri cu mesaje de susţinere pentru Gigi Becali. Fanii stelişti de la Peluza Nord au format harta României din plăcuţe roş-galbene-albastre. Interiorul hărţii era colorat în roşu şi albastru şi scria Steaua 24, referire la titlul al 24-lea câştigat de Steaua.  De asemenea, la Tribuna a II-a s-a realizat o coregrafie cu plăcuţe roş-galbene-albastre reprezentând drapelul României. Suporterii au afişat un banner pe care scris: "Pas cu pas am vrea... Să-i conturăm emblemei cea de-a 3-a stea". Jucătorii Stelei au intrat pe teren cu tricouri pe care scria: "Dreptate pentru Gigi Becali".

Sărbătoare la stadion. Componenţii echipei Steaua au primit trofeul Ligii I din partea LPF, tricourile şi medaliile de campioni, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc, la Arena Naţională, la finalul ultimului meci al sezonului, cu FC Braşov, scor 4-0. Jucătorii stelişti au îmbrăcat la finalul întâlnirii cu FC Braşov tricouri albe pe care scria „Victory 24". După terminarea partidei, jucătorii stelişti au salutat publicul, iar unii dintre ei s-au bucurat de câştigarea trofeului împreună cu famillile lor, care au avut acces pe teren cu această ocazie. „Vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut pentru noi", le-a transmis fanilor managerul stelist, Mihai Stoica. Fotbaliştii s-au dus în faţa fanilor de la Peluza Nord, iar Florin Gardoş a dat tonul cântând melodia „Sunt fericit şi mă simt bine", publicul răspunzând. După ce au scandat împreună cu fanii de la Peluza Nord, jucătorii stelişti au fost huiduiţi de fanii de la Peluza Sud pentru că nu îi salutaseră şi pe ei. Fotbaliştii au acceptat să-i salute şi pe aceştia în cele din urmă. Apoi staful stelist şi jucătorii au primit tricourile şi medaliile de campioni din partea secretarului general al LPF, Valentin Alexandru. Managerul stelist a afirmat că titlul cu numărul 24 îi este dedicat lui Mihai Neşu, fanii scandând numele acestuia. Ultimul premiat a fost căpitanul Alexandru Bourceanu, care a şi ridicat trofeul Ligii I, într-o "ploaie" de şampanie şi confetti roş-albastră şi pe acordurile melodiei The Best a Tinei Turner. Fotbaliştii stelişti au făcut apoi turul stadionului cu trofeul Ligii I.

Au sărbătorit în Piaţa Constituţiei. Jucătorii campioanei României, Steaua Bucureşti, care au primit, marţi seară, medaliile pentru titlul naţional cu numărul 24 din istoria clubului, au plecat din Piaţa Constituţiei, după ce au sărbătorit alături de fani, cu focuri de artificii şi şampanie, timp de aproximativ 30 de minute. După ce au fost recompensaţi la Arena Naţională cu tricourile de campioni, steliştii s-au urcat într-un autocar descoperit, luând cu ei trofeul Ligii I. La sosirea autocarului în Piaţa Constituţiei, unde au fost prezenţi circa 5.000 de fani, managerul Mihai Stoica a spus: „Linişte, vorbeşte Reghe". Antrenorul a luat microfonul, a strigat „Gigi Becali", iar majoritatea fanilor a început să huiduie. În Piaţa Constituţiei a avut loc un spectactol de artificii de cinci minute, fanii cântând alături de fotbalişti melodia: „Sunt fericit şi mă simt bine". Fanii Stelei i-au scandat tehnicianului stelist: "Reghe, nu pleca, asta este casa ta." Jucătorii echipei Steaua vor continua să sărbătorescă titlul a un restaurant din cartierul Militari.

Titlul dedicat lui Mihai Neşu şi Gigi Becali. Tehnicianul stelist Laurenţiu Reghecampf a declarat la sărbătorirea titlului de campioană, care a avut loc la Arena Naţională, că dedică acest trofeu finanţatorului Gigi Becali şi familiei sale. „Este ceva incredibil. Mă bucur că am avut atâţia oameni lângă noi. Regret că lipseşte un om, îi dedic lui, celor trei fete, mamei şi soţiei lui acest titlu. Ne-a fost greu dar trebuie să trecem peste asta pentru oamenii care ne iubesc şi iubesc această echipă", a declarat Reghecampf. Mihai Stoica, managerul general al grupării roş-albastre, a dedicat titlul cucerit de Steaua fostului fotbalist din Ghencea, Mihăiţă Neşu.

Comentarii

Ultimă oră