Sari la conținut

În Duminica Tuturor Sfinţilor, pe 10 iunie, Fundaţia Ortodox Culturală "Maica Sfântă - Bucuria Neaşteptată" invită credincioşii şi iubitorii de istorie să participe la Aşezământul Şinca Veche la Sărbătoarea Bisericilor Săpate în Piatră. Aşezământul Şinca Veche este situat la 50 km de Braşov, pe drumul spre Sibiu, la Băile Perşani stânga spre satul Şinca Veche. Din inima satului se deschide drumul către grotă. Sărbătoarea este întru pomenirea cuvioșilor ce au trăit și slujit aici, ținând candela ortodoxiei aprinsă în Transilvania în vremuri de prigoană. Aşezamantul de la Şinca Veche este un centru spiritual, cultural si istoric important in peisajul transilvanean, aici existând ramaşiţele unui castru roman şi ale unei aşezări dacice.

Programul evenimentului:

·       Sfânta Liturghie, începând de la ora 10:00.

·       Slujba de pomenire și de sfințire a praznicului (lipie, pește și vin).

·       Concert de muzică psaltică susținut de Grupul Tronos al Patriarhiei Române, protopsalt Dimitrie Voicescu și protopsalt Marian Ion.

·       Expoziție de pictură religioasă, frescă, icoană pe lemn și pe sticlă realizată de iconarii: Camelia și Condrea Toma și Valeria Petriu.

·       Lansarea cărţii intitulată ”Ține candela ortodoxiei aprinsă!”, prima carte din ciclul de cărți intitulat

”Locul sacru din dealul Pleșu de la Șinca Veche în legende și povești”, autoare Maria Bâgiu Marino

Comentarii

Ultimă oră