Sari la conținut
saptamana-prevenirii-criminalitatii

Săptămâna prevenirii criminalităţii începe luni 30 septembrie, la Braşov. Cetăţenii vor afla cum pot să prevină furturile din locuinţe, infracţiunile cu violenţă, dar şi cum să circule pe drumurile pubşlice în condiţii de siguranţă.

În cadrul săptămânii împotriva criminalităţii, poliţiştii braşoveni vor organiza acţiuni de informare a populaţiei, dar vor împărţi, atât în mediul rural cât şi în cel urban, şi material preventive. În cadrul săptămânii împotriva criminalităţii, copiii vor fi, în fiecare zi, în atenţia poliţiştilor. Nu pentru întocmirea unor dosare penale însă, ci pentru organizarea de jocuri şi concursuri în scop educative.

Sfaturi de prevenire a furturilor din locuinţe:

Atât în cazul unui apartament într-un imobil, cât şi al unei case la curte, trebuie avute în vedere „barierele” ce se pot ridica în faţa infractorilor pentru protejarea valorilor.

Astfel este important să securizăm intrarea în bloc şi căile de acces în apartament (inclusiv geamuri şi balcoane), zona adiacentă a unei case (gard şi grădină) şi orice potenţială intrare (uşi de la garaje sau de la anexele ce corespund cu locuinţa).

Pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră vă recomandăm:

Dacă locuiţi la bloc:

       -    instalaţi un interfon sau un sistem de control al accesului la intrarea în scară;

       -    asiguraţi corespunzător uşile de la subsol, terase sau intrările suplimentare;

       -    verificaţi dacă dispozitivul de avertizare montat pe uşa de intrare în imobil permite o închidere completă a acesteia;

       -    ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă;

       -    luaţi măsurile necesare pentru ca pe holurile blocului şi pe paliere să existe o bună iluminare.

Dacă locuiţi la casă:

       -    gardul care înconjoară curtea trebuie să aibă o înălţime potrivită, astfel încât să fie greu de escaladat;

       -    protejaţi-vă geamurile cu grilaje ale căror capete de prindere trebuie încastrate în zid;

       -    închideţi toate ferestrele şi uşile de fiecare dată când plecaţi de acasă şi nu lăsaţi cheile la vedere sau uşor de găsit;

       -    montaţi încuietori la uşile anexelor gospodăreşti şi dacă este posibil, grilaje la geamurile acestora.

Interziceţi accesul în locuinţă şi refuzaţi să furnizaţi informaţii despre dumneavoastră şi bunurile pe care le deţineţi ori despre vecini, persoanelor străine ce pretind că reprezintă diverse instituţii, dar care nu pot face dovada acestui lucru.

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă, pentru o perioadă mai lungă, în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare.

Instalaţi un sistem de siguranţă prevăzut cu cameră video şi alarmă, care corespund standardelor de securitate.

Comentarii

Ultimă oră