Sari la conținut

Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane

saptamana-luptei-impotriva-traficului-de-persoane

În perioada 16 - 22 octombrie, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane, celebrată pe 18 octombrie.

Aceste evenimente se desfășoară în cadrul campaniei de informare şi prevenire „Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”. Campania cuprinde o serie de evenimente organizate de agenția națională atât la nivel central cât şi la nivel local, prin intermediul centrelor regionale.

La Brașov, Centrul Regional va desfăşura activităţi de prevenire şi informare în mai multe instituţii de învăţământ din judeţele Braşov şi Covasna.

Astfel, Direcția de Servicii Sociale din Primăria Brașov organizează astăzi, între orele 11 şi 14, în Piața Sfatului, o acțiune de informare și conștientizare în comunitate privind traficul de ființe umane, cu ocazia „Zilei Europene a Luptei Împotriva Traficului de Persoane”.

Potrivit reprezentanților DSS Brașov, între orele 12.30 – 14, se va forma un lanț uman în centrul căruia va fi realizată o inimă din lumânări aprinse, în semn de solidaritate pentru victimele traficului de persoane.

De asemenea, elevii participanți la acest eveniment vor fi invitați să reprezinte grafic viziunea lor asupra temei campaniei, lucrările urmând a fi expuse în Piaţa Sfatului.

Scopul acestui eveniment este de a crește nivelul de conștientizare în comunitate asupra acestui fenomen social.

Comentarii

Ultimă oră