Cu toţii ne dorim să fim sănătoşi. Este o preocupare majoră a omului modern, mult mai importantă decât a fost la generaţiile trecute. Chiar şi aşa trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce ne înconjoară. ,, Trăim într-o perioadă foarte foarte tumultoasă, trăim într-o perioadă în care necesarul de hrană, global, nu este în totalitate asigurat, evident că nu mă refer la România. Noi avem capacitate de a hrăni probabil încă o pupalţie similară cu cea pe care o avem în prezent. Industria alimentară a suferit progrese enorme. ,, a declarat dr. Dorin ENACHE-director D.S.V.S.A. Braşov, în cadrul emisiunii MIX ACTUAL, difuzată pe MIX 2 Tv şi moderată de Onelia Pescaru.  De asemenea doctorul Dorin Enache a dorit să discute despre unul dintre alimentele destul de des întâlnite pe mesele noastre. Este vorba despre margarină.  ,, În aldoilea război Mondial, acest aliment a apărut ca o necessitate. La momentul respective, nivelul de hrană pentru armatele nemţeşti era limitat. Margarina întradevăr a adus o completare, a umplut un gol, untul era foarte greu de transportat, de păstrat, de obţinut în condiţii de război, motiv pentru care această alternativă a suplinit o necesitate. Trebuie să spunem că acest aliment consumat raţional nu este nociv. Între unt şi margarină, evident că noi alegem untul. Acesta este natural. În momentul de faţă  se sesizează o apropiere de natural, o întoarcere la tradiţii. În moemntul de faţă, eu ca şi consummator, fac abstracţie de funcţia mea, mă îndrept spre consumul de unt, pentru ca după cum a spus este natural. În schimb în funcţie de situaţie nu evit consumul de margarină. Dacă se consumă în catităţi rezonabile nu se întâmplă absolute nimic. ,, a mai declarat dr. Dorin Enache.