Sari la conținut
sambata-are-loc-crosul-15-noiembrie

Se împlinesc 25 de ani de la revolta muncitorilor din 15 noiembrie 1987! Pentru a marca acest moment, printre altele va avea loc renumitul cros. Acesta se ţine  sâmbătă, 17 noiembrie.
Organizatorii, reprezentanţii Asociaţiei 15 noiembrie 1987, se aşteaptă şi în acest an la un număr mare de participanţi.
Crosul 15 noiembrie se află la cea de-a 23-a ediţie. Traseul, care are 5 kilometri, va fi parcurs de participanţii la competiţie, care vor reface astfel drumul pe care au trecut muncitorilor braşoveni, cei care au participat la  revolta anticomunistă  din 15 noiembrie 1987. Startul concursului se va da de la Roman SA, apoi se va merge pe Calea Bucureşti- Spitalul Judeţean-Hidromecanica-Cinema Patria-Bulevardul 15 Noiembrie-Prefectură.
“De data aceasta avem un sprijin consistent şi din partea Guvernului României, o parte dintre cheltuieli vor fi suportate de acesta. La  cros vor fi peste 1000 de participanţi. Să sperăm că vor fi mai mulţi decât anul trecut, când au fost în jur de 1400. Asta e şi ideea să aducem cât mai multă lume  să facă sport. Şi apoi să refacem traseul muncitorilor din ‘87” a declarat  Florin Postolachi, preşedintele Asociaţiei 15 Noiembrie.   Valoarea totală a premiilor de care se vor bucura participanţii, va ajunge la 40 de mii de lei. La concurs se pot înscrie persoane cu vârste între 9 şi 99 de ani. Vor fi premiaţi cel mai tânăr şi cel mai vârstnic participant,  dar şi primii 10 alergători ajunşi la sosire. Reprezentanţii Asociaţiei 15 noiembrie 1987 vor organiza, de asemenea, la Aula Universităţii Transilvania în 15 noiembrie, proiecţii de filme documentare şi artistice pe tema rezistenţei anticomuniste şi dezbateri istorice. Mai mult tot în această zi vor avea loc depuneri de coroane la troiţa din faţa Spitalului Judeţean, ridicată în memoria participanţilor la evenimntul din 1987.

Comentarii

Ultimă oră