Sari la conținut
sambata-record-de-apeluri-la-salavamont

Sâmbătă, record de apeluri la Salavamont. 35 de la Braşov, 127 din toată ţara

Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, a fost zi de foc pentru salvamontiştii din toată ţara. A fost ziua cu cele mai multe apeluri primate de pe pârtie, potrivit Salvamont România.


   „O zi, cu adevărat de foc, plină de evenimente pentru salvamontiştii din întreaga ţară, confruntaţi cu un număr extraordinar de mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, direct sau prin 112, s-au primit 127 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipelor Salvamont”, au precizat reprezentanţii Salvamont.


   În top apeluri s-a aflat Salvamont Municipiul Braşov – 18 apeluri, dar, din judeţul Braşov au mai venit 10 apeluri pentru Salvamont Bran, 4 apeluri pentru Salvamont Predeal, 3 apeluri pentru Salvamont judeţul Braşov.


   Din cele 127 de apeluri, 88 au fost accidente, în care s-a acordat primul ajutor victimelor, care, mai apoi au fost transportate la spital. Alte cazuri, considerate mai uşoare, au fost îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu maşinile aparţinătorilor. S-au mai primit şi 29 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană.


   „Cunoscând afluxul mare de turişti către zonă montană, din această minivacanţă, structurile Salvamont şi-au dimensionat corespunzător efectivele din teren, asigurând un grad de răspuns, în timp optim, de 100% la evenimente produse, chiar şi în condiţiile acestui mare număr de accidente produs într-o singură zi”, mai arată reprezentanţii Salvamont România. Concret, au fost mobilizaţi peste 450 de salvamontişti, pe pârtii, în zonele alpine sau în cabinetele medicale din posturile şi bazele Salvamont din ţară.


    Echipele salvamont pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

Comentarii

Ultimă oră