Sari la conținut

Sam Allardyce, antrenorul naționalei Angliei a fost demis

sam-allardyce-antrenorul-nationalei-angliei-a-fost-demis

Federația Engleză de Fotbal l-a demis marți pe antrenorul naționalei Sam Allardyce după ce o investigație realizată de The Telegraph a dezvăluit că Sam Allardyce și-a folosit calitatea de selecționer al Angliei pentru a negocia o înțelegere de 400.000 de lire și a oferit sfaturi oamenilor de afaceri despre cum să "fenteze" regulile stabilite de Federația Engleză în privința transferurilor de jucători.

În cadrul acordului la care ajunsese cu oamenii de afaceri din Orientul Îndepărtat, Allardyce a acceptat să călătorească la Singapore și Hong Kong în calitate de ambasador și le-a explicat acestora cum să scape de regulile care interzic terților să dețină fotbaliști, scrie gsp.ro.

Problema pentru Sam Allardyce a fost faptul că în realitate oamenii de afaceri erau jurnaliști aflați sub acoperire care i-au întins o capcană în care acesta a căzut. Reporterii investigau timp de 10 luni corupția din fotbalul britanic.

Problema terților care dețin fotbaliști a fost descrisă în trecut drept "sclavie" și a fost interzisă de Federația Engleză în 2008 și de FIFA în 2015. În timpul întâlnirii cu jurnaliștii sub acoperire, Allardyce a afirmat că nu este o problemă ca regulamentul să fie evitat și a făcut mai multe remarci referitoare la fostul selecționer, Roy Hodgson.

"Îi făcea pe toți să adoarmă. Nu are personalitate pentru așa ceva. Jucătorii l-au abandonat în cele din urmă. Cred că era prea indecis. Ce vreau să spun este că a câștigat toate cele 10 meciuri de calificare înaintea partidei cu Islanda. Am făcut egal cu Rusia, deși ar fi trebuit să câștigăm. Am bătut Țara Galilor și aceea a fost cea mai proastă evoluție a noastră. Am făcut egal cu Slovacia și aveam nevoie de un egal cu Islanda pentru a trece mai departe...pur și simplu s-a prăbușit" a spus Sam Allardyce despre Hodgson, conform The Telegraph.

Sursa: www.b1.ro

Comentarii

Ultimă oră