Sari la conținut

Salvatorii turistei din Pietrei Craiului, sunt anchetați

salvatorii-turistei-din-pietrei-craiului-sunt-anchetati

În urma incidentului de alaltăieri, când a fost o întârziere printre reprezentanții autorităților atunci când a fost vorba să scoată o turistă în vârstă de 44 de ani dintr-o prăpastie de 30 de metri din Piatra Craiului, secretarul de stat Raed Arafat a trimis azi, la Zărnești, o echipă de investigații.

Se pare că regulamentul de intervenție, care s-a dorit respectat cu strictețe, a dus la întârzierea salvării turistei rănite. Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, a explicat ca “pilotul elicopterului a încercat să se apropie de zona respectivă însă a considerat că nu are toate condiţiile prielnice pentru a efectua acest zbor şi nu se putea efectua zborul în condiţii de siguranţă, astfel încât a renunţat la această misiune”.

După ce elicopterul SMURD a ratat misiunea, elicopterului privat i s-a permis să intervină, iar femeia a fost ridicată cu succes dintre stânci, iar apoi i s-a acordat primul ajutor de către salvamontiştii din Zărneşti. Turista recuperată a fost transportată la Spitalul din Târgu Mureş, după ce a suferit fracturi la femur şi antebraţ, precum şi un traumatism cranio-cerebral.

Totuși, pentru întârzierea cu care s-a intervenit, a fost demarată această anchetă.

Comentarii

Ultimă oră