Sari la conținut

Salvaţi Copiii România lansează în Braşov piesa de teatru “Decoded”

salvati-copiii-romania-lanseaza-in-brasov-piesa-de-teatru-decoded-

Salvaţi Copiii România pune în scenă pentru publicul braşovean, într-un cadru homeric, piesa de teatru “Decoded”, având ca temă siguranţa online a copiilor şi a tinerilor, activitate desfăşurată în cadrul proiectelor Sigur.Info şi Virtual Stages Against Violence. “Decoded” va avea loc marţi, 6 noiembrie, începând cu orele 14.00, la Centrul Cultural Reduta din Braşov.

La eveniment vor participa peste 400 de elevi şi profesori din 18 instituţii de învăţământ. Reprezentaţia din Braşov este cea de-a treia reprezentaţie a piesei din cadrul turneului naţional “Decoded” care are ca scop promovarea utilizării responsabile a Internetului în rândul copiilor. Piesa “Decoded” prezintă misterele din spatele monitorului, iar personajele sunt eroii din legenda homerică a Troiei, care pătrund în lumea contemporană pentru a ne împărtăşi din înţelepciunea lor. Datorită situaţiilor care reies și comparând schimbările generate de continua dezvoltare a mediului digital, spectatorii vor înţelege şi vor descoperi ameninţările mediului online în lipsa unei informări corecte și a unui comportament prudent în folosirea tehnologiilor moderne. Regia este asigurată de Armand Utma, iar personajele sunt întruchipate de actori ai Teatrului Naţional şi tineri elevi de la licee cu specializarea Actorie.

Organizarea activităţilor în Braşov a fost susţinută de Marilena Platon- Coordonatorul Centrului de Voluntariat Sigur.info Braşov. La eveniment vor fi prezenţi şi partenerii locali care au sprijinit această activitate educaţională nonformală: ISJ Brașov, Consiliul local, DGASPC Brașov, CCD Brașov, IPJ Brașov, CJRAE, Agenţia Naţională AntiDrog, Secţia 4 de Poliţie, Palatul Copiilor şi Asociaţia Copiii de Cristal. Decoded a fost implementată în cadrul programului Virtual Stages Against Violence, care are ca obiectiv creşterea nivelului de informare şi conştientizare a tinerilor, părinţilor şi profesorilor cu privire la potenţialele pericole online şi evidenţierea multiplelor beneficii pe care Internetul le poate avea asupra dezvoltării copiilor. Piesa de teatru a demarat sub forma uneia dintre activităţile propuse de Salvaţi Copiii România în cadrul programului “Şcoala Altfel”, iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, program care vizează implicarea la nivel naţional a elevilor şi a profesorilor în activităţi nonformale, cu scopul de a valoriza talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse.

Astfel, în săptămâna 2-6 aprilie 2012, peste 600 de copii din 17 instituţii de învăţământ au urmărit reprezentaţiile “Decoded” în Bucureşti. “Pentru mine piesa de teatru a fost o îmbinare reuşită de situaţii reale şi amuzante, dar din care am putut învăţa lecţii esenţiale pentru protecţia mea pe Internet. Personajul meu preferat a fost virusul Patrocles de la care am învăţat că viruşii pot părea foarte simpatici, însă, în final, dacă îi lăsăm în viaţa noastră, vom avea de suferit atât noi, cât şi cei apropiaţi” declară Mihai, 14 ani. “Sunt foarte fericită că am participat la această piesă de teatru şi trebuie să recunosc că m-am regăsit în Pentesilia, iar când ajung acasă îmi voi seta contul de Facebook privat şi voi fi mult mai atentă la pozele pe care le postez” spune Anca, 17 ani.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactaţi: Georgiana Roşculeţ, Coordonator Naţional al programului Virtual Stages Against Violence , Salvaţi Copiii România Tel.: 0744 300 476 E-mail: georgiana.rosculet@salvaticopiii.ro Informaţii detaliate pe site-urile www.virtualstages.eu / www.sigur.info / www.salvaticopii.ro

Comentarii

Ultimă oră