Sari la conținut

Salarii mărite pentru angajaţii care gestionează fonduri europene

salarii-marite-pentru-angajatii-care-gestioneaza-fonduri-europene

Salariile angajaţilor celor mai multe Autorităţi de Management pentru Programele Operaţionale vor fi aliniate la nivelul de salarizare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, ceea ce va duce la majorarea remuneraţiilor lunare. Decizia a fost adoptată de Guvernul României în şedinţa de miercuri, 11 decembrie.

Decizia menţionată se va aplica pentru angajaţii Autorităţilor de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport, Programul Operaţional Sectorial Mediu, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, respectiv Programul Operaţional Pescuit.

“Unificarea bazei de salarizare la nivelul celei aplicate la Ministerul Fondurilor Europene va susţine accelerarea absorbţiei fondurilor europene: aceşti funcţionari trebuie să performeze, iar veniturile mai mari îi vor stimula să dea rezultatele de care are nevoie România în acest domeniu. Suplimentar, unificarea nivelului de salarizare reprezintă şi o măsură de combatere a corupţiei. Vreau să îi mulţumesc premierului că a susţinut adoptarea acestei măsuri, care beneficiază şi de sprijinul Comisiei Europene. Subliniez că urmează doi ani dificili, 2014 şi 2015, în care trebuie să accelerăm absorbţia fondurilor europene şi în care actuala perioadă de programare se suprapune cu perioada de programare 2014-2020”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Comentarii

Ultimă oră