Sari la conținut

Sala de sport a Colegiului Naţional „Radu Negru” din Făgăraş, modernizată cu bani din bugetul local

sala-de-sport-a-colegiului-national-radu-negru-din-fagaras-modernizata-cu-bani-din-bugetul-local

Sală de sport „inteligentă la incendiu”, la Făgăraş. Pentru a se asigura evacuarea spectatorilor şi sportivilor, uşile se vor deschide automat

Sala de sport a Colegiului Naţional „Radu Negru” din Făgăraş este modernizată cu bani din bugetul local, lucrările fiind în plină desfăşurare în această perioadă, când elevii sunt în vacanţă, iar Clubul Sportiv Municipal Făgăraş este în pauză competiţională.

Conform Primăriei Făgăraş, prin acest proiect, capacitatea tribunei va fi mărită la peste 350 de locuri, prin montarea mai multor bănci. Totodată, se lucrează la amenajarea unor locuri pentru persoanele cu dizabilităţi – facilitate inexistentă în prezent – dar şi a unui un spaţiu pentru transmisiuni TV.


   În plus, prin această investiţie se realizează lucrări pentru siguranţa spectatorilor şi sportivilor în cazul unui incendiu. Mai exact, proiectul prevede redimensionarea căilor de acces, montarea unor sisteme pentru evacuarea fumului, suplimentarea numărului de hidranţi. Totodată, unele dintre uşile existente vor fi înlocuite cu unele rezistente la foc (15 minute de flacără continuă).


    Ba mai mult, în proiect este prevăzută instalarea unui sistem „inteligent” cu senzori, care, în cazul declanşării unui incendiu, va acţiona deschiderea uşilor şi blocarea lor în această poziţie, pentru facilitarea evacuării încăperii. Acelaşi sistem va acţiona deschiderea ferestrelor, pentru a fi permisă evacuarea fumului.


   Investiţia din bugetul local are o valoare de 368.271,32 de lei (fără TVA). Noua sală va redeveni funcţională din 18 ianuarie 2020, dar în paralel se vor mai face unele lucrări, acestea urmând a fi terminate până la sfârşitul lunii februarie.

Comentarii

Ultimă oră