Sari la conținut

Sala de Atletism Metrom: Expoziție de păsări rare la Brașov

sala-de-atletism-metrom-expozitie-de-pasari-rare-la-brasov

Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale în Rasă Pură Avirom „Țara Bârsei“ organizează, cu sprijinul asociațiilor de profil din Timișoara, Cluj, Lugoj și Făgăraș, „Expo Brasov 2015 - expoziție de păsări de curte, porumbei, iepuri și păsări exotice“. „În expoziție avem expuse un număr de 300 păsări de curte, 500 de porumbei, 100 de iepuri, păuni, gâște de Touluse, rațe Pekin, rațe mandarine, rațe caroline, rațe micul Atlantis. La păsări de curte avem expuse rase grele, mixte, ușoare și pitice, la porumbei vor putea fi admirate exemplare din rase românești și străine. Este un eveniment de marcă, de referință la nivel național, care în fiecare an aduce zilnic câteva sute de vizitatori“, a precizat Valentin  Chima, președintele Asociației.

La rândul său, secretarul Asociației, Ioan Trâmbițaș, i-a invitat pe brașoveni să vină în acest weekend la expoziție: „Sunt bine veniți nu doar cei interesați de păsările și animalele de rasă pură. Va fi un prilej de bucurie pentru toți copiii să vadă de aproape cum arată păsările de curte, porumbeii și iepurașii“. Evenimentul se va desfășura, în perioada 20-22 februarie 2015, la Sala de Atletism Metrom, situată pe strada Carpatilor. Prețul unui bilet pentru vizitarea expoziției este de 5 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii.

Comisiile de arbitri pentru sunt următoarele: la păsări de curte: Bila Dumitru - Brașov, Boitoș Dan - Lugoj,
Trâmbițaș Ioan - Brașov, la porumbei: Stanciu Dumitru - Brașov, Ciurea Marius - Brașov, Mihali Ioan -Lugoj, Dragulescu Ioan - Timișoara, iar la iepuri Aczel Lajos - Miercurea Ciuc. Arbitrarea păsărilor se face după standarde europene, pe rase și varietăți de culoare. Asistența veterinară este asigurată de DSV Brașov.

PROGRAMUL EXPOZIȚIEI

VINERI, 20.02.2015

  • - primirea exponatelor

SAMBATA, 21.02.2015

  • - ora 08.00-18.00- vizitarea expozitiei
  • - ora 19.00 - banchetul cu inmanarea diplomelor si a cupelor membriilor castigatori.

DUMINICA, 22.02.2015

  • - ora 08.00-14.00- vizitarea expozitiei
  • - ora 14.00- 15,00- stringerea exponatelor

Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale în Rasă Pură Avirom „Țara Bârsei“ este o organizatie nonprofit, cu personalitate juridica si cu caracter sportiv, care are sediul la Brașov, str. Nicolae Bălcescu nr. 58.

Asociatia are ca scop principal creșterea de păsări și animale în rasă pură și sprijină achiziționarea, conservarea speciilor și reproducerea de păsări și animale în rasă pură. Asociația are membri în Brașov, Cristian, Râșnov, Vulcan, Săcele, Dumbrăvița, Ghimbav, Codlea, Făgăraș, Bod, București și Constanța.

Comentarii

Ultimă oră