Sari la conținut

Premierul Emil Boc a participat sâmbătă la inaugurarea a 10 kilometri din Autostrada Transilvania.  La eveniment au mai fost prezenţi Anca Boagiu şi ambasadorul SUA. După tăierea panglicii, premierul s-a urcat la volanul unei maşini Dacia Duster, alături de ministrul Transporturilor, şi a testat calitatea asfaltului. Autostrada Transilvania este proiectată pe o lungime totală de 415 kilometri.


Anexă secretă

Anul acesta, România nu a plătit un euro companiei care construieşte autostrada Transilvania. Faptul că banii vor fi viraţi firmei Bechtel abia la anul, face ca guvernul să plătească în plus din dobânzi sume uriaşe. Prevederea despăgubirilor în cazul întârzierilor la plată apare într-o anexă secretă din contractul semnat de compania Bechtel şi statul român.


Milioane de euro în plus

Premierul Emil Boc spune însă  că statul va  achita din datorii anul viitor. Costurile tronsonului de 10 kilometri dintre Turda şi Câmpia Turzii ajung la 90 de milioane de euro. Astfel, Guvernul va plăti pentru suma neachitată dobânzi de întârziere care ajung la 4,5 milioane de euro.

Comentarii

Ultimă oră