Sari la conținut
sa-incheiat-stagiul-din-turcia

Fetele de la Corona Brașov s-au întors din Turcia și continuă să se pregătească la Brașov pentru noul sezon, unul extrem de dificil.

Echipa de handbal feminin, Corona Brașov a încheiat primul stagiu de pregătire, unul efectuat în Turcia. Trupa de sub Tâmpa s-a pregătit exclusiv fizic și începând din această săptămână Brădeanu și companai vor avea parte și de minge. „A fost un cantonament foarte util, în care fetele s-au pregătit foarte bine. Pentru că nu am avut timpul necesar de a face testele fizice la Braşov, le-am efectuat în Turcia şi putem spune că la finalul stagiului de pregătire toată echipa a ajuns la nivelul pe care noi l-am dorit. Jucătoatele au răspuns bine la efort, atmosfera a fost de excepţie şi sper din suflet să continuăm tot aşa”, a declarat tehnicianul Coronei, Bogdan Burcea.

Dimineața fizic, seara tactic. Fetele antrenate de Bogdan Burcea și Dumitru Berbece își continuă pregătirea pentru noul sezon. Brădeanu și compania vor avea parte de câte două antrenamente pe zi iar la finalul săptămânii sunt programate și cîteva jocuri test. „Luni, miercuri şi joi vom urca în Poiana Braşov pentru pregătire fizică, iar zi de zi, seara, vom face antrenamente în sală, pentru că este important să lucrăm şi cu mingea. În Turcia s-a lucrat exclusiv fizic şi avem nevoie şi de pregătire tactică. La finalul săptămânii, vineri şi sîmbătă, vom juca două meciuri amicale, unul cu Slobozia şi un altul cu un adversar ce îl vom stabili în aceste zile. Vor mai apărea jocuri de verificare, pentru că numai în acest fel putem testa nivelul la care am ajuns”, a spus Burcea.

Cinci fete la lot. Naționala de handbal feminin a României va efectua în perioada 3-11 august un stagiu de pregătire în Ungaria, primul înaintea Campionatului European din Croația și Ungaria, care va avea loc între 7 și 21 decembrie. Trupa lui Tadici va susține trei partide amicale în compania Angolei, a Ungariei B și a primei reprezentative maghiare. Pentru această acțiune, selecționerul Gheorghe Tadici a convocat cinci handbaliste de la vicecampioana Corona Brașov: Camelia Hotea, Laura Chiper, Aurelia Brădeanu, Nicoleta Tudor și Cristina Zamfir. „Este într-adevăr o situaţie mai dificilă, pentru că cinci fete împreună cu mine vom pleca la lotul național, iar la Braşov rămân doar cîteva handbaliste. Eu şi Mitică Berbece vom face programul în aşa fel încât în momentul în care ne vom reuni din nou cu toţii, să fim la acelaşi nivel. Sunt sigur că nu vor fi probleme şi că se va lucra foarte bine şi la Brașov”, a spus Burcea.

Un sezon greu. Dacă anul trecut, Corona s-a luptat de la egal la egal cu campioana HCM Baia Mare, anul acesta se anunță un campionat mult mai disputat. Campiona din Baia Mare și CSM București sunt două echipe care s-au întărit serios în această pauză competițională, astfel că lupta pentru supremație în Liga Națională se anunță una extrem de interesantă. „Ne aşteaptă un sezon foarte greu în care este foarte important să obţinem o clasare pe podium. Trebuie să fim realişti, HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti sunt echipe extraordinar de puternice, cu bugete şi obiective diferite, dar noi ne vom bate în fiecare meci pentru victorie. Ştim că nu va fi uşor. De asemenea, vom începe la toamnă şi sezonul în cupele europene şi ne dorim un parcurs cât mai lung. Consider că avem un plus de experienţă şi nu este imposibil de realizat acest lucru”, a mai spus Bogdan Burcea.

Comentarii

Ultimă oră