Sari la conținut

S-a terminat cu şpaga introdusă în halatul unei asistente. Spitalele vor folosi, curând, roboţi special concepuţi pentru a îndeplini sarcinile de care, în mod normal, se ocupă ajutoarele medicilor.
Maşinăriile vor transporta mâncare şi medicamente, vor duce la spălătorie rufele murdare şi vor scăpa de deşeurile medicale. Unul dintre aceste spitale se află în Scoţia.
Potrivit reprezentanţilor Forth Valley Royal din oraşul Larbert, a cărui construcţie a costat 360 de milioane de dolari, folosirea roboţilor le va permite asistentelor să se ocupe de alte sarcini şi va scădea riscul apariţiei infecţiilor.Cei 13 roboți sunt împărţiţi în două grupe: una care se ocupă de sarcinile murdare, iar alta de cele curate. Roboţii, înalţi de 1,93 metri, se deplasează pe roţi şi folosesc o reţea de coridoare pentru a ajunge dintr-un loc în altul.
Ei sunt sprijiniţi de un sistem de senzori pentru a se orienta de unii singuri. De asemenea, angajaţii îi pot controla cu ajutorul unor telecomenzi. Inaugurarea acestui spital va avea loc în luna august.

Comentarii

Ultimă oră