Sari la conținut

S-a constituit Consiliul Strategic al Transylvania Aerospace

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a anunţat constituirea Consiliului Strategic al Transylvania Aerospace Clus­ter, structură de afaceri dezvoltată la Braşov, care urmăreşte să poziţioneze România ca destinaţie europeană prioritară pentru companii din domeniul aeronautic, având în vedere istoria de peste 85 de ani în aviaţie a platformei IAR Ghimbav, precum şi competenţele acesteia şi ale companiilor româneşti care activează în acest domeniu.
Clusterul aduce împreună companii şi organizaţii publice renumite şi cu înalte calificări din domeniile aeronautică, aerospatial, mecatronică si materiale speciale, inclusiv tehnologii folosite in aeronautică, dar cu aplicabilitate şi în alte domenii. Potenţialul abilităţilor inginereşti, alături de expertiza şi tehnologia jucătorilor globali, generează rezultate deosebite la preţuri competitive.
Membrii fondatori ai Tran­sylvania Aerospace Cluster sunt Premium Aerotec România, Eurocopter România, Nuarb Aerospace, Aernnova European Components, BWB Surface Technology, Metropolitan Agen­cy ­Braşov, CENIT România, Transylvania University Braşov. La acest cluster a aderat şi SC IAR SA.
Obiectivele clusterului vizează îmbunătăţirea capabilităţilor şi capacităţilor industriei, prin întărirea parteneriatelor interegionale şi dezvoltarea de noi parteneriate europene, organizarea de cursuri de formare pentru a asigura un nivel înalt de calificare a forţei de muncă în domeniul aeronautic, dezvoltarea infrastructurii necesare pentru a susţine dezvoltarea de afaceri noi şi de a accelera creşterea celor existente, asigurarea promovării internaţionale a capabilităţilor clusterului prin elaborarea unei strategii de marketing eficiente din punct de vedere al costurilor.

Comentarii

Ultimă oră