Atacantul Vlad Rusu şi-a reziliat contractul cu formaţia de primă ligă Petrolul Ploieşti. Întreruperea colaborării s-a realizat pe cale amiabilă.
"Am decis să reziliez, pe cale amiabilă, contractul cu Petrolul. Chiar dacă am jucat mai puţin, nu regret faptul că am venit la Ploieşti. A fost o experienţă utilă pentru mine, iar la 25 de ani cred că mai am multe de demonstrat în fotbal. Le doresc celor de la Petrolul multă baftă şi să se salveze de la retrogradare! Nu aş vrea să omit nici publicul ploieştean, bun cunoscător de fotbal, căruia ţin să-i mulţumesc pentru felul în care m-a tratat. Sunt în discuţii cu două echipe din Liga I, dar nu exclud nici oferte din alt campionat", a declarat Rusu.
Vlad Rusu a avut şase apariţii în tricoul Petrolului, două din postura de titular, singura sa reuşită fiind în prima victorie a ploieştenilor din tur, 2-1 cu FC Botoşani. Produs al centrului de copii şi juniori al Stelei, Vlad Rusu a evoluat pentru echipa secundă a roş-albaştrilor (2006-2011), Viitorul Constanţa (2011-2014), Inter Clinceni (2014-2015) şi Petrolul.