Sari la conținut

Rusia în pericol de deconectare de la Internet?!

rusia-in-pericol-de-deconectare-de-la-internet

Ministerul Comunicatiilor din Rusia a negat ca Moscova planuieste deconectarea tarii de la reteaua globala din Internet, dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora acest lucru va fi discutat luni in Consiliul de Securiate.

Consiliul s-a reunit luni, dar nu a discutat despre chestiunea izolarii segmentului rusesc de la reteaua globala de Internet, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

De asemenea, el a adaugat ca acest subiect nu era inclus pe agenda intalnirii Consiliului, prezidata de Vladimir Putin, potrivit Itar-Tass.

In cadrul intalnirii, Putin si membrii permanenti ai Consiliului de Securitate s-au concentrat pe implementarea unui plan de pace pentru criza din sud-estul Ucrainei. Potrivit ziarului Vedomosti, Consiliul de Securitate se reunea luni pentru a discuta modurile prin care Rusia s-ar putea separa de la reteaua mondiala de Internet.

De cealalta parte insa, ministrul Comunicatiilor Nikolai Nikiforov a declarat ca autoritatile ruse nu au planuit deconectarea tarii de la reteaua internationala de Internet, ci ca, din contra, s-au gandit la masurile care ar trebui luate in cazul in care Occidentul incearca sa blocheze accesul la Internet al Rusiei.

Ministrul a adaugat ca au fost facute incercari pentru a comuta Rusia de pe diferite retele, inclusiv de la sistemul de tranzactii bancare. "In aceste conditii, ne-am gandit la scenarii in cazul in care partenerii nostri decid brusc sa blocheze accesul Rusiei la Internet", a spus Nikiforov.

Comentarii

Ultimă oră