Sari la conținut

Rujeola continuă să facă victime. O brașoveancă a murit

rujeola-continua-sa-faca-victime-

Potrivit news.ro, un nou deces din cauza rujeolei - al 35-lea - s-a înregistrat în ultima săptămână, iar numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 9.670, de la debutul epidemiei (în urmă cu un an), conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Persoana decedată este din Braşov, o femeie de 39 de ani.

Cele mai multe cazuri de deces - nouă - s-au înregistrat, de la debutul epidemiei, în judeţul Timiş, şase decese au fost în Arad, şapte în Dolj, trei în Caraş-Severin şi câte un caz în Braşov, Bihor, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti. Boala s-a extins în 41 de judeţe, singurul fără niciun caz fiind judeţul Tulcea.

Aproape jumătate din noile cazuri de îmbolnăviri raportate în ultima lună au fost în Braşov, unde s-au înregistrat 175 cazuri. Astfel, numărul celor care s-a îmbolnăvit de rujeolă, la Braşov, de la începutul epidemiei, a crescut la peste 750.

Rujeola este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii, scrie news.ro.

Comentarii

Ultimă oră