Sari la conținut

Rucsacurile vor fi interzise în acest an la Oktoberfestul german

rucsacurile-vor-fi-interzise-in-acest-an-la-oktoberfestul-german

Rucsacurile vor fi interzise în acest an la Oktoberfest din Munchen în vederea întăririi securității la marea sărbătoare bavareză a berii. În zona festivalului nu vor fi permise rucsacurile cu un conținut mai mare de 3 litri.

Anunțul apare în contextul în care Germania s-a confruntat în ultima vreme cu câteva atacuri sângeroase, dintre care două revendicate de ISIS, unul fiind un atentat sinucigaș al cărui autor a ascuns explozivii în rucsac.

Și numărul polițiștilor va fi mai mare în acest an, securitatea fiind asigurată în perioada de vârf a festivalului de 450 de persoane, față de 250 anul trecut.

Primarul orașului, Josef Schmidt, a subliniat totuși că Theresienwiese, marea piață unde se organizează în mod tradițional evenimentul, nu se va transforma în "zonă de înaltă securitate", chiar dacă vor fi "schimbări importante care îi vor privi pe toți participanții".

Printre măsurile preconizate se numără controale minuțioase la intrare și posibilitatea ca forțele de ordine să interzică accesul unor persoane dacă la festival participă prea mulți oameni.

Cu cei 6 milioane de vizitatori ai săi, Oktoberfest este cea mai mare sărbătoare a berii din Europa. În acest an evenimentul va avea loc între 17 septembrie și 3 octombrie.

Comentarii

Ultimă oră