Sari la conținut

Roşiile, esenţiale pentru sănătatea bărbaţilor

rosiile-esentiale-pentru-sanatatea-barbatilor

Consumul regulat de roşii poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta cancer la prostată, sugerează o nouă cercetare efectuată recent în Marea Britanie.

Barbaţii care consumă mai mult de 10 porţii de roşii pe săptămână (o porţie reprezentând echivalentul a 80 grame) îşi reduc riscul de a dezvolta cancer la prostată cu aproape 20%, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Bristol din Marea Britanie, informează BBC. Cercetătorii au făcut această descoperire după ce au analizat dietele şi stilul de viaţă a circa 20.000 de englezi cu vârste cuprinse între 50 şi 69 de ani. Cu această ocazie, ei au mai constatat că bărbaţii care serveau cel puţin cinci porţii de fructe şi legume pe zi se confruntau cu un risc de a face boala cu 24% mai mic, în comparaţie cu semenii lor care consumau două porţii şi jumătate sau mai puţin, scrie adevarul.ro. Cercetătorii sunt de părere că proprietăţile anti-cancer ale roşiilor se datorează licopenului, un antioxidant care protejează ADN-ul şi celulele de deteriorare. De asemenea, autorii studiului cred că un rol important l-au avut de jucat şi seleniul şi calciului. Astfel, bărbaţii care au avut un aport optim al acestor trei componente alimentare au avut un risc mai mic de cancer de prostată, au spus ei. Comentând acest studiu, doctorul Iain Frame de la Societatea Cancerului de Prostate din Marea Britanie a declarat că, deocamdată, nu există dovezi suficiente pentru a face recomandări concrete bărbaţilor pentru a consuma anumite alimente pentru a reduce riscul de cancer de prostată.

Cancerul de prostată este al doilea cel mai întâlnit cancer în rândul bărbaţilor la nivel mondial, cu 35.000 de noi cazuri şi aproape 10.000 de decese în fiecare an

Comentarii

Ultimă oră