Sari la conținut

Românii vor putea cere bani de la stat pentru schimbarea sistemului de încălzire a casei

romanii-vor-putea-cere-bani-de-la-stat-pentru-schimbarea-sistemului-de-incalzire-a-casei

Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor a lansat, miercuri, Programul Casa Verde Clasic, prin care populaţia şi persoanele juridice pot beneficia de finanţare de la stat pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă. Dosarele de finanţare vor putea fi depuse în perioada 10 - 24 octombrie 2016.

”Unul dintre principalele sectoare pe care se bazează economia verde, prioritate stabilită pentru mandatul din acest an, sunt energiile regenerabile. De aceea, am decis reluarea Programului Casa Verde după o pauză de 5 ani. Îmi doresc să încurajăm cât mai mare parte a populaţiei să folosească sisteme de încălzire verzi în propriile locuinţe. România este una dintre ţările cu mare potenţial în domeniul energiilor regenerabile, iar această resursă este o oportunitate reală de valorificare care trebuie susţinută şi impulsionată prin astfel de programe.

Dacă am exploata la maximum întregul potenţial solar din ţara noastră am putea substitui în această formă aproape jumătate din volumul de apă caldă menajeră şi circa 15% din cota de energie termică pentru încălzirea curentă”, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer.

Concret, prin Programul "Casa Verde", populaţia şi persoanele juridice pot beneficia de finanţare prin Administraţia Fondului pentru Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă. Ghidul de Finanţare a fost publicat în Monitorul Oficial. Potrivit Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor, dosarele de finanţare vor putea fi depuse în perioada 10 - 24 octombrie 2016 la sediile agenţiilor pentru protecţia mediului din judeţele de reşedinţă.

Bugetul alocat pentru întreaga ţară este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populaţiei şi 34 de milioane persoanelor juridice.

Citiți mai multe pe Gandul.info

Comentarii

Ultimă oră