Sari la conținut

Românii din mediul rural îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la zece ani

romanii-din-mediul-rural-isi-schimba-periuta-de-dinti-o-data-la-zece-ani

Potrivit celor mai recente studii de piaţă, care analizează obiceiurile de igienă orală de pe parcursul întregului an 2014 din perspectiva consumului, un român îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la 1,5 ani, deşi medicii stomatologi recomandă schimbarea periuţei de dinţi o dată la 3 luni.

În Europa, 77% dintre germani respectă această regulă şi îşi schimbă periuţa cel puţin o dată la 3 luni. La nivel rural, obiceiurile stagnează: românii în continuare îşi schimbă periuţa de dinţi numai o dată la 10 ani. Deşi cifrele de consum sunt uşor mai optimiste faţă de anul anterior, aceste rezultate indică în continuare o igienă orală precară a populaţiei şi apar în contextul în care românii recunosc importanţa rutinei de igienă dentară dimineaţa şi seara, declarând că totuşi nu îşi periază dinţii de două ori pe zi, scrie adevarul.ro.

• Consultaţii stomatologice gratuite în toată ţara

Şi în acest an, campania Zâmbeşte România pune la dispoziţie românilor o nouă listă de cabinete stomatologice care oferă consultaţii si alte servicii gratuite. Cei interesaţi sunt invitaţi să intre pe www.zambesteromania.ro, să identifice cabinetul stomatologic cel mai apropiat lor şi să se programeze la o consultaţie gratuită sau un detartraj gratuit.  Lista de cabinete de pe site este în permanentă actualizare. Ultimele statistici arată obiceiuri uşor mai optimiste: românii îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la 1,5 ani, faţă de 2 ani (datele anterioare). Iniţiativa „Rabla pentru Periuţa Ta” promovează obiceiurile corecte de igienă orală, ca răspuns la statisticile îngrijorătoare cu privire la sănătatea dinţilor românilor.


Comentarii

Ultimă oră