Sari la conținut

Românii au câştigat tot la Campionatele Balcanice

La finalul săptămânii trecute pe pârtiile de la Râşnov, Cheile Grădiştei, Poiana Braşov şi Predeal s-au desfăşurat Campionatele Balcanice la sărituri cu schiurile, biatlon, schi fond, schi alpin şi snowboard.

La Râşnov, la baza olimpică pentru sporturi de iarnă de pe Valea Cărbunării, sportivii s-au întrecut la sărituri cu schiurile şi biatlon. În paralel cu competiţia europeană, au avut loc şi Campionatele Naţionale. În proba individuală de biatlon, la seniori (20 km) s-a impus Cristian Moşoiu, la juniori I (15 km) a câştigat Denis Şerban, la juniori II (12.5 km) primul a fost Marius Un­gureanu, iar la juniori III (12.5 km) cel mai rapid a fost Gego Hunor. La senioare (15 km), pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a urcat Mihaela Purdea, la junioare II (10 km) s-a impus Irina Potângă, iar la junioare III (10 km) aurul a fost cucerit de Do­rottya Buzas. În probele de sprint, s-au impus Dana Plotogea (senioare – 7.5 km), Irina Potângă (junioare II – 6 km), Cornelia Colţea (junioare III – 6 km), Vasile Şneaga (seniori – 10 km), Marian Dănilă (juniori I – 10 km), Laurenţiu Vamanu (juniori II – 7.5 km) şi Gego Hunor (juniori III – 7.5 km). Duminică, ştafetele mixte ale României s-au impus fără probleme la toate categoriile de vârstă. Şi la sărituri cu schiurile, în am­bele competiţii au triumfat sportivi „tricolori”. Sâmbătă, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a urcat Iulian Pâtea, iar duminică „aurul” i-a revenit lui Remus Tudor.

Bordercross la Predeal. La Predeal, s-au organizat sâmbătă şi duminică întrecerile Balcanice la snowboard în proba de bordercross. La fete aurul a fost cucerit în ambele zile de Corina Grădinaru în timp ce la băieţi sâmbătă a câştigat Andrei Şubran, iar duminică s-a impus Kinda Geza.

Schi fond la Cheile Grădiştei. Probele de schi fond au putut fi urmărite pe pârtia de la Cheile Grădiştei. Campionul mondial de tineret, Paul Pepene s-a impus în toate probele masculine, iar la fete Monika Gyorgy nu a avut rival câştigând detaşat. La junioare cea mai bună a fost Sara Timea.

Slalom în Poiană.Competiţiile de slalom şi slalom uriaş s-au desfăşurat în Poiana Braşov. La fete Sandra Nărea a luat aurul în ambele probe, iar la băieţi cei mai buni au fost Andrei Cenţiu la uriaş şi Kopacz Kund la slalom. (R.T.)

Comentarii

Ultimă oră