Sari la conținut

România poate fi un furnizor important de produse ecologice pentru piaţa germană, una dintre cele mai mari consumatoare din lume de astfel de produse, au apreciat parlamentarii germani în întâlnirea avută cu reprezentaţii Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică - „Bio România“.
„Parlamentarii germani au cerut informaţii despre agricultura ecologică din România şi despre exporturile realizate în UE pe acest segment. Germania este unul dintre cei mai mari consumatori de produse bio din lume şi apelează la importuri din China pentru asigurarea consumului intern, deşi ar prefera să importe dintr-o ţară din UE.
În opinia lor, România poate fi un furnizor important de produse ecologice pentru piaţa germană“, a declarat, marţi, preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică - „Bio România“, Marian Cioceanu.
Acesta a precizat că deputatul Friedrich Ostendorf a devenit membru de onoare al Asociaţiei Bio România pentru iniţierea şi demersurile făcute în vederea adoptării legislaţiei de separare a agriculturii ecologice de cea referitoare la Organismele Modificate Genetic (OMG).
Piaţa internă a produselor ecologice a înregistrat anual o creştere constantă de 20%, deşi consumul de produse ecologice reprezintă doar 1% din totalul alimentelor. Suprafeţele din agricultura ecologică din România au crescut în 2011 de aproximativ 17 ori faţă de anul 2000 şi cu 13,3% comparativ cu 2010, reprezentând 2,25% din suprafaţa totală agricolă a României.
România exportă majoritatea produselor sale ecologice, de la miere la ulei, produse oleaginose şi fructe, în proporţie de peste 90% către ţări din Europa, acolo unde sunt procesate pentru a fi comercializate ca produs finit. Principalele destinaţii sunt Germania, Italia, Spania, Marea Britanie şi ţările nordice.

Comentarii

Ultimă oră