Sari la conținut

România ar putea trece la televiziunea digitală în 2012

romania-ar-putea-trece-la-televiziunea-digitala-in-2012

România va putea transmite 15 programe de televiziune digitală până la finele acestui an, prin Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR), dacă toate documentele oficiale necesare vor fi în vigoare până la sfârşitul lunii septembrie.
„Dacă până la sfârşitul lunii septembrie vom avea toate documentele oficiale în vigoare, respectiv strategia şi modalităţile de desfăşurare, există posibilitatea ca până la sfârşitul acestui an să avem programe de televiziune digitală transmise prin eter, nu prin cablu, în standardul de DVBT2, cel puţin în marile oraşe. Cred că săptămâna viitoare vom avea această strategie pentru că trecerea la televiziunea digitală este o obligaţie impusă de UE şi până acum nu s-a făcut nimic. Suntem într-o întârziere foarte mare. Şi Bulgaria a dat drumul, au avut mai mult curaj. Măcar să dăm drumul acolo unde se poate şi dacă există o acoperire de 70% în faza iniţială eu mă declar mulţumit“, a precizat ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica.
Acesta a precizat că această emisie se va face prin SNR, deoarece staţiile operatorului sunt în mare parte compatibile. „SNR va face acest lucru. Instalaţiile de emisie sunt în mare parte compatibile. Trebuie făcute anumite investiţii care nu sunt însă aşa de mari.  O altă variantă ar fi ca SNR să renunţe la transmisia programului TVR2, care nu este esenţial şi să preia TVR1 în format digital. Asta ar fi o variantă rapidă de lucru“, a adăugat Dan Nica.
Potrivit sursei citate, cele 15 programe de televiziune digitală nu vor fi gratuite, modelul de business urmând să fie anunţat la momentul respectiv.

Comentarii

Ultimă oră