Sari la conținut

România a pierdut meciul de la Zenica în faţa Bosniei, scor 1-2, după ce a condus la pauză în urma golului marcat de Marica. Gazdele au întors însă rezultatul în partea a doua, prin reuşitele lui Ibisevic şi Dzeko. Echipa lui Răzvan Lucescu rămâne penultima în clasamentul grupei D din preliminariile Campionatului European din 2012, cu numai 2 puncte din patru partide.

Aşa cum era de aşteptat, Bosnia s-a instalat încă din debutul meciului în jumătatea României, dar fără a ameninţa cu adevărat poarta lui Pantilimon.

Oarecum împotriva cursului jocului, România a deschis scorul, la capătul uneia din puţinele acţiuni în care Mutu&co au reuşit să lege mai multe pase. Raţ a centrat de pe stânga, mingea, deviată de un fundaş advers, a sărit la Marica, iar atacantul lui Stuttgart a avut o execuţie superbă care l-a lăsat fără replică pe Hasagic.

Repriza a doua a început cu o echipă a Bosniei extrem de motivată, care s-a instalat în jumătatea română, în timp ce elevii lui Lucescu jr. nu reuşeau să ţină deloc de minge.

Ocazia echipei României nu i-a speriat pe elevii lui Susic, care au revenit şi mai hotărâţi în atac, şansa irosită de Dzeko, blocat de tandemul Râpă-Pantilimon, a anunţat golul egalizator reuşit de Ibisevic în minutul 63, vârful lui Hoffenheim profitând de marcajul aproximativ al lui Tamaş şi Florescu.

Dzeko a adus Bosnia în avantaj în urma unui corner, în minutul 83. România pierde al doilea meci în actualele preliminarii şi rămâne fără victorie după primele patru etape. În aceste condiţii, şansele de calificare ale tricolorilor sunt practic nule.

Comentarii

Ultimă oră