Sari la conținut

Roboți cu ultraviolete care distrug bacterii şi viruşi ar putea ajunge la un spital din Brașov.

roboti-cu-ultraviolete-care-distrug-bacterii-si-virusi-ar-putea-ajunge-la-un-spital-din-brasov

Roboţii cu ultaviolete folosiţi pentru dezinfecţie încep să devină o realitate şi în spitalele de la noi din ţară, în contextul în care infecţiile intraspitaliceşti sunt o reală problemă. Dacă Făgăraşul a fost pionier în judeţul Braşov în testarea unor astfel de echipamente moderne, acum şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase intenţionează să investească într-un astfel de robot. Acesta va costa puţin peste 1 milion de lei, cu tot cu TVA, respectiv 841.300 de lei, fără TVA.


Robotul cu ultraviolete reprezintă cea mai avansată tehnologie de dezinfecţie existentă în acest moment. Există două tipuri de astfel de roboţi, produşi în SUA, care sunt de dimensiunea unor aspiratoare profesionale şi au fost concepuţi special pentru distrugerea bacteriilor şi a viruşilor rezistenţi la antibiotice. Practic un angajat al spitalului îi porneşte şi părăseşte obligatoriu încăperea, iar ei îşi fac singuri treaba. Sunt de 7 ori mai eficienţi şi cu 23% mai rapizi decât metodele tradiţionale de dezinfecţie, un singur aparat având nevoie de doar 5-10 minute pentru a derula întregul proces.
Robotul ar urma să fie livrat Spitalului de Infecţioase în cel mult 8 luni de la data semnării contractului, iar până în data de 25 noiembrie, sunt aşteptate ofertele de la firmele care livrează astfel de echipamente.

Comentarii

Ultimă oră