Sari la conținut

Riscă închisoarea pentru că a ţinut în captivitate un porc mistreţ

risca-inchisoarea-pentru-ca-a-tinut-in-captivitate-un-porc-mistret

Un bărbat de 48 de ani din localitatea braşoveană Cincşor este cercetat de poliţişti şi riscă până la un an de închisoare pentru că a ţinut în captivitate un porc mistreţ.

Animalul în greutate de 200 de kilograme a fost depistat luni, în urma unei acţiuni de control pentru prevenirea şi combaterea deţinerii ilegale de animale sălbatice, efectuate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Voila împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV), Garda de Mediu şi DSV Braşov.

Acesta era ţinut în captivitate în grădina unui imobil din satul Cincşor.

Bărbatul este vânător autorizat şi a declarat poliţiştilor că a găsit porcul mistreţ pe care l-a crescut de mic pentru că voia să-şi dreseze câinii de vânătoare cu ajutorul lui, a declarat marţi într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean,comisarul şef Liviu Naghi, citat de agerpres.ro.

Mistreţul a fost lăsat în custodia persoanei depistate urmând ca în 10 zile să fie ridicat de reprezentanţii ITRSV Braşov. Suspectul este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere ilegală a unui animal sălbatic în captivitate, faptă prevăzută de Legea privind protecţia animalelor şi riscă până la un an de închisoare sau o amendă de până la 10.000 de lei. Poliţiştii vor trebui să clarifice împrejurările în care a ajuns animalul sălbatic în gospodăria bărbatului, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Comentarii

Ultimă oră