Sari la conținut

Opera Braşov v-a pregătit sâmbătă, 2 iunie punerea în scenă a operei Rigoletto de Giuseppe Verdi. Spectacolul are loc de la ora 18:30la sala Operei. Dirijor este Ciprian Teodoraşcu, iar regia e semnată de Carmen Dobrescu. Din distribuşie fac parte Martin Fulop de la Opera Naţională din Cluj şi Octavian Vlaicu de la Opera Naţională din Timişoara, alături de  artişti consacraţi ai Operei Brasşv.

Rigoletto este bufonul cu un umor amar, în jurul căruia se ţese o tragică poveste. Rigoletto, noul nume al bufonului de la curte, este inspirat din cuvantul francez ”rigoler”(a face haz). El este cel care trebuie să laude, cu voie sau fără voie,  purtările stăpânului şi nu pierde niciun prilej să râdă de nobilii din jurul lui .Nu-l cruţă nici pe contele Monterone, care îndurerat, îl acuza pe duce ca i-a sedus fiica. Bufonul Rigoletto râde pentru că aceasta îi era meseria,în schimb bătrânul conte Monterone plange şi blesteamă! Zilele următoare aveau să fie crunte pentru Rigoletto. Gilda, fiica sa ascunsă  de privirile mincinoase ale bogaţilor curţii, singura sa rază de lumină, va sfârşi tragic în braţele tatălui care strigă înnebunit de durere :“Blestemul! Ah, blestemul!

Biletele costă 20, respectiv 10 lei şi se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române, nr. 51, tel. 0268-419380. Program : Marţi – Vineri, orele   10.00 – 17.00

Comentarii

Ultimă oră