Sari la conținut

Rezultat de excepție pentru România la Pyeongchang

rezultat-de-exceptie-pentru-romania-la-pyeongchang

Rezultat de excepție pentru sportul românesc la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, din Coreea de Sud.  Raluca Nicoleta Strămăturaru s-a clasat pe locul 7 în finala probei de sanie.

Este cea mai bună clasare a unui sportiv român în ultimele șapte ediții ale Jocurilor Olimpice. În 1994, în Norvegia, la Lillehamer, Ioan Apostol și Liviu Cepoi au încheiat pe locul șase finala în proba de dublu sanie.

Sportiva este legitimată la Clubul Sportiv Steaua București, are 32 de ani și nu este la prima participare la Jocurile Olimpice, dar acum a obținut cea mai bună clasare. În 2010, la JO de la Vancouver, s-a clasat pe locul 21, iar la JO de la Soci a terminat competiția abia pe poziția 30.

În altă ordine de idei, săceleanca Dana Haralambie s-a clasat pe locul al 25-lea în proba feminină de sărituri cu schiurile din cadrul Olimpiadei de Iarnă de la Pyeongchang.

Sportiva noastră a obţinut 150,8 puncte, cu sărituri de 80,5 metri şi 85 metri. Noua campioană olimpică este norvegianca Maren Lundby, cu 264,6 puncte (sărituri de 105,5 metri, respectiv 110 metri), urmată în clasament de Katharina Althaus (Germania) şi de Sara Takanashi (Japonia).

În plus, sportivul braşovean Paul Constantin Pepene s-a clasat pe locul 24 în proba de skiatlon (15 km stil clasic + 15 km stil liber), din cadrul Jocurilor Olimpice de la PyeongChang. Pepene, în vârstă de 29 de ani, a încheiat cursa cu timpul de o oră 18 minute, 20 de secunte şi patru zecimi.

Comentarii

Ultimă oră