Sari la conținut

„Rezidenţe de artă contemporană”, cu artişti din ţară şi din străinătate, la Braşov

rezidente-de-arta-contemporana-cu-artisti-din-tara-si-din-strainatate-la-brasov

Artişti contemporani din Europa se reunesc la Braşov!

Centrul Cultural Reduta organizează și în acest Rezidenţele de artă contemporană.

Tematica aleasă pentru ediția a patra a rezidențelor de artă contemporană este Recontextualizarea patrimoniului etnic și a spațiului istoric românesc în arta contemporană, iar invitaţia de participare la acest proiect a fost deschisă către artişti din Franţa, Germania, Elveţia şi România.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul Cultural German şi Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania.

Proiectul se va finaliza cu o expoziție de artă contemporană, iar vernisajul expoziției va avea loc la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, în data de 1 august 2018, începând cu ora 18:00.

Pentru anul 2018 s-a lansat un apel de participare către mai mulţi artişti români care vor avea ocazia să expună împreună cu artiştii invitaţi din străinătate, iar perioada de creaţie şi expunere va fi 23 iulie – 16 august 2018.

Printre artiștii invitați să participe la ediția din anul acesta se numără: Timo Waldner și Rodica Costianu – Elveția, Dana Sereda și Alexandre Grey (Al Gruk) – Franța, Philipp Valenta – Germania, Andreea Medar, Adriana Brăileanu, Silviu Blidaru, Silvestru Munteanu, Daniel Roșca, Diana Roșca și Delia Călinescu din România.

La deschiderea expoziției va participa galerista Marie Christine Raboud de la Galeria Cathédrale – Fribourg, Elveția și Antigona Silvia Rogozea de la Muzeul Național de Artă Contemporană din București.

Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, Centrul Cultural Reduta reușește să promoveze valorile contemporane ale culturii românești şi internaţionale.

Comentarii

Ultimă oră